set0tes #1 Napisano 12 września 2018 (edytowany) Drodzy Forumowicze, zaniosłem mój sprzęt (Luxman L-430) do serwisu audio. Zakładam, że sprzęt nigdy nie miał przeglądu i oprócz kalibracji wymaga wymiany kondensatorów, usunięcia zimnych lutów itp. Pan z serwisu zaproponował mi pełny recaping tego wzmacniacza z kalibracją biasu (mam nadzieje, że dobrze napisałem)+ wymianę tylnego gniazda mocowania kabli za kwotę 1800 PLN. Czy ta kwota nie jest przesadzona? Wiem, że to wzmacniacz z potencjałem, który "bije" sporo obecnie dostępnych produktów w cenie do 2000-3000 PLN. Pytanie czy Pan w serwisie trochę nie przesadził. Na marginesie dodam, że zapytałem Pana o sporządzenie kosztorysu (chciałem wiedzieć, za co generalnie płacę i jaki udział w tej kwocie mają komponenty a jaki robocizna) i Pan odmówił, twierdząc, że on nie wie z jakich części będzie korzystał, ale kwota nie przekroczy 1800 PLN. Z góry dziękuję za wszystkie komentarze. Pozdrawiam Edytowano 12 września 2018 przez set0tes Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slawas2001 #2 Napisano 12 września 2018 Są serwisy gdzie biorą więcej i takie bardziej rozsadne zależy pewnie jak serwisant oceni portfel i wiedze kupującego idź do dwóch innych i popytaj ocen na wygląd profesjonalizm serisanta Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach