Zax93 #1 Napisano 24 września 2018 (edytowany) Witam, przymierzam się do zakupu kina domowego szukam zestawu 5.1 w kwocie ok 2500zł ( bez amplitunera). Sprzęt będzie głównie służył do oglądania filmów rzadziej do muzyki. Znalazłem kilka używanych zestawów w cenie ok 2500zł takich jak : JBL CST55 Sony SA-FT7ED KEF KHT 3005 se Moje pytanie jest następujące, który z tych zestawów wybrać jeśli chodzi o cenę/ jakość. Warto kupić kilkuletni sprzęt wyższej półki czy technologia poszła tak do przodu, że lepiej kupić coś nowego ale niższej klasy w tej cenie ? Edytowano 24 września 2018 przez Zax93 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 24 września 2018 Sony na pewno nie. KEF jest spoko JBL nie znam tego modelu. W cenie używanych za 2500 powinieneś się zmieścić w secie Magnata Quantum 675 albo Tannoy M4 / F4 Ja bym szedł w klasyke. Chyba że małe pomieszczenie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 25 września 2018 Z podanych przez Ciebie zestawów Kef jest zdecydowanie najlepszy, to jeden z lepszych systemów małych głośników. Jeśli jest sprawny i w dobrym stanie, to bierz śmiało. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zax93 #4 Napisano 25 września 2018 Mam jeszcze propozycję kef 5005 i do tego subwoofer psw2500 za 2,5 tys, rozumiem że to jeszcze wyższa półka od 3005 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 25 września 2018 Tak. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 26 września 2018 Cena ok. Ale weź tam dobierz dobrego suba. https://www.whathifi.com/kef/kht50052/review Tu wygląda na to że są tylko ładne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach