Komunow23 Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Witam! Na początku zaznaczę, że jestem bardzo zielony w te kwestie. Posiadam obecnie wzmacniacz Rotel Ra-11 oraz głośniki monitor audio. Zastanawia mnie kwestia jak dostarczyć najlepiej muzykę do tego zestawu. Do niedawna posiadałem Sony Uhp-h1 lecz to urządzenie nie spełniło moich wymagań. Proszę o radę, gdyż zwyczajnie nie mam pomysłu, a nie chcę dokonać błędnego zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Jakie źródło Cię interesuje? Streamer/ cd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komunow23 Napisano 2 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2018 Streamer raczej. Najlepiej z wyjściem coaxialnym. Tylko co mi dostarczy najlepszą jakość dźwięku? ANDROIDBOX, HTPC czy też może Malinka z kartą dźwiękową i jakieś konkretnie urządzenie wybrać. Spytam też przy okazji, czy zestaw który posiadam jest dobry? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Obstawiałbym Maline. Z gotowych rozwiązań, świetny jest Bluesound NODE 2. Który model Monitor Audio posiadasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komunow23 Napisano 2 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2018 (edytowany) Mr2. A coś tańszego może? Powiedzmy do 600-800zł. Ponawiam również pytanie o sensowność mojego zestawu. Edytowano 2 października 2018 przez Komunow23 Dopisanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 To malina. Ale zbieraj na daca. Maine kup z digi + pro. Lub inną nakładka z wyjściem cyfrowym. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Patrząc ile kosztują te MA spokojnie można stwierdzić, że Rotel zasługuje na coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komunow23 Napisano 2 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2018 Mogę prosić o link do jakiegoś gotowego rozwiązania w odpowiedniej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2018 Udostępnij Napisano 3 października 2018 https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/7925-hifiberry-digi-pro-karta-dzwiekowa-do-raspberry-pi-32ba-4260439550408.html tu masz wszystko: 1. Rasberry Pi 3 2. HiFi berry 3. Obudowe, 4. Zasilacz 5. Kartę pamięci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komunow23 Napisano 3 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2018 Jaki byłby najbardziej odpowiedni system? Myślałem nad libreELEC. Spytam również, czy mój zestaw tzn rotel ra11 i głośniki monitor audio Mr2 to dobrze dobrany zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2018 Udostępnij Napisano 3 października 2018 Prawdę mówiąc nie wiem. Wolę inne monitory. Co do systemu to o tym nie słyszałem. Może warto sprawdzić. Ja stosowałem dwa. Volumio i ....... Hmmm zapomniałem. ? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komunow23 Napisano 3 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2018 Dobrze, dziękuję bardzo za pomoc. Można zamknąć wątek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts