domen #1 Napisano 11 października 2018 Witam Brakuje mi dwóch kabli do połączenia kina domowego AV i AUX wpisałem na allegro , po nazwie, ale multum kabli mi się wyświetliło i się pogubiłem nie wiem, który kupić.. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #2 Napisano 11 października 2018 witaj, do czego te kable mają służyć, w jaki sprzęt (domyślam się, ze TV) chcesz je wpinać i w jakie gniazda - co chcesz przez ich obecność uzyskać? jedno gniazdo, to SCART, kolejne RCA/cinch. Jeżeli wpisywałeś w wyszukiwarkę AV i AUX, nie dziwię się, że wyświetliło Ci się pół internetu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
domen #3 Napisano 13 października 2018 (edytowany) Chce po prostu żeby kino Panasonic SC-PT160E działało i dźwięk ze wszystkich głośników dochodził łącze kino domowe z moim Daewoo dlp 3212 jak dobrze rozumiem: pierwszy kabel musi być SCART>SCART i podłączam go telewizor > kino Natomiast drugi musi być Rca>Chinch Te dwa pierwsze kable podłączam pod kino a te drugie pod telewizor pod wejście audio R>L I tu mam problem to będzie ten kabel ? Czy ten i złącze chinch idzie do kina a jack do TV : Kolejnym wejściem jest antena >T V Pod speakers podłączam głośniki > kino domowe Pod Ac in podłączam kabel zasilający > prąd Dobrze zrozumiałem ? Edytowano 13 października 2018 przez domen Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #4 Napisano 13 października 2018 prawie tak rozumiem, że to są już wszystkie gniazda w tym Panasonicu? Więc tak... scart-ok. speakers-ok. AC in-ok. Natomiast... cinch - rozumiem, że chcesz tym uzyskać dźwięk z TV na kinie Panasonica? To może nie udać się w pełni. O ile masz jakieś gniazda wyjściowe z TV ze źródłem dźwięku, to Panasonic prawdopodobnie odtworzy to tylko w 2.0. To raczej są urządzenia stworzone same dla siebie - wkładasz film DVD i możesz cieszyć się dźwiękiem ze wszystkich kolumn. Z innych źródeł, to raczej nie pójdzie. Wrzuć jeszcze wyraźne, czytelne zdjęcie gniazd, jakie masz w TV - jeżeli masz w nim Cinch L R, ale WYJŚCIE, nie wejście, to te 2.0 powinno pójść. Ew. możesz spróbować drugiego wyjścia, wpiąć go do mini jack (wyjście słuchawkowe) w TV, ale nie spodziewaj się cudów po takim połączeniu. Co do gniazda FM, to nie łączysz tego z TV, to jest gniazdo antenowe do radia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 13 października 2018 Jest też szansa że jeśli gniazdo SCART w TV zawiera wyjście audio, wtedy wystarczy do podłączenia go sam przewód SCART>SCART, pod warunkiem że ten bedzie dwukierunkowy. W starszych TV było normą to że taki przewód umożliwiał podłączenie magnetowidu i nagrywanie z tunera TV. W nowych TV czesto gniazdo tego typu jest tylko wejściem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
domen #6 Napisano 16 października 2018 (edytowany) Zdjęcia portów kina/telewizorowa scart-ok kablem euro . speakers-ok kino głośniki . AC in-ok. zasilanie >kino Tylko dylemat z tym trzecim kablem Aux - Rca/Chinch czy chinch/jack Edytowano 16 października 2018 przez domen Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #7 Napisano 16 października 2018 patrząc po zdjęciach, to nie masz wyjścia audio na gniazdach cinch w TV, ale SCART jest dwukierunkowy, jest też gniazdo słuchawkowe. podłączyłeś SCART? nie puszcza Ci dźwięku z TV na tego Panasonica? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #8 Napisano 16 października 2018 Dnia 13.10.2018 o 14:04, MobyDick napisał: Jest też szansa że jeśli gniazdo SCART w TV zawiera wyjście audio, wtedy wystarczy do podłączenia go sam przewód SCART>SCART, pod warunkiem że ten będzie dwukierunkowy. W starszych TV było normą to że taki przewód umożliwiał podłączenie magnetowidu i nagrywanie z tunera TV. W nowych TV często gniazdo tego typu jest tylko wejściem. Wygląda na to że SCART w TV jest dwukierunkowy. Musisz mieć jeszcze kabel tego typu również dwukierunkowy, czyli taki z przewodami przylutowanymi do wszystkich pinów. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach