Shauddy #1 Napisano 13 października 2018 (edytowany) Witam W innym temacie myślałem nad słuchawkami ATH-M50X, ale chyba jednak zdecyduję się na BD. Pytanie na którą wersję? Od razu odpada wersja 250 Ohm - słuchawki będą użytkowane przez większość czasu na smartfonie. Zostają wersje 32 i 80. Smartfon to iPhone Xs, myślicie, że da radę w jakimś przyzwoitym stopniu uciągnąć wersję 80 Ohm? Niedługo później kupię DragonFly'a - wersję Black lub Red(jeszcze nie zdecydowałem, ale skłaniam się ku Red) Muzyki słucham dość cicho, nie przekraczając 50% na Sennheiserach CX 3.00 @edit: Przy okazji spytam: zmiana kabli - ktoś się tym zajmuje lub zna kogoś takiego we Wrocławiu? Wersja 80 Ohm ma aż 3m, to zdecydowanie za dużo, a nie chcę sam się tym zajmować, bo moje doświadczenie w tym zakresie wynosi równe 0. Edytowano 13 października 2018 przez Shauddy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 14 października 2018 Do podłączenia do iPhone Xs lepiej użyć wersję 32 ohm. Przy dragonFly`ach nie powinno być problemu przy wersji 80 ohm, jeśli słuchasz dość cicho. Warto jednak abys sam posłuchał tych słuchawek ze sprzętem z którym ma to grać. Góra pasma nie wszystkim będzie odpowiadać z Beyerdynamic DT 770 PRO. A te słuchawki mają długi kabel bo nie są przewidywane do użycia z smartphonami. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shauddy #3 Napisano 14 października 2018 80 ohm przede wszystkim kuszą mnie mocniejszym basem i wygodniejszymi padami, wersja 32 w sukie tylko krótszym kablem. W ostateczności sam zmienię kabel, jeśli nie znajdę nikogo, kto się tym zajmuje. W każdym razie - kupię DACa i porozglądam się za jakimś sklepem we Wrocławiu, który ma w ofercie któryś(lub oba) model. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 14 października 2018 Porównywałeś je osobiście ? Bo z tego co się orientuję to właśnie po wersji 32 ohmy można spodziewać się więcej basu. Może te o niższej impedancji były nieużywane. Wtedy basu jest mniej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shauddy #5 Napisano 14 października 2018 Sugeruję się opiniami w internetach, zdecydowana większość twierdzi, że wersja 80 Ohm ma najmocniejszy bas, chyba w każdym temacie, który przejrzałem ktoś o tym wspomniał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shauddy #6 Napisano 17 października 2018 Ref i lekka zmiana pytania - do DT 770 kupować DragonFly Red czy Black? I czy w ogóle jest sens? Słuchawki wersja 32 Ohm, dodam, że w przyszłości będą też podłączane Aune E1, źródło nadal iP. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 17 października 2018 Moim zdaniem najpierw kup te DT 770 i wtedy się przekonasz czy potrzebujesz mobilnego DAC-a, a jeśli tak to posłuchaj kilku innych i wtedy będziesz wiedział jaki. Zawsze może się okazać ze wolisz słuchać bezpośrednio z telefonu lub przydał by się jakiś DAC podłączony bezprzewodowo do iP. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach