Daniel1982 #1 Napisano 7 listopada 2018 Witam, wszystkich. Proszę o pomoc w temacie z tytułu, tzn.: mam starą wieże jvc z w miarę fajnie grającymi kolumnami. Chcę się jej pozbyć, ale kolumny chciałbym wykorzystać. Głośniki trójdrożne, 60W, średnica większego 160mm. Lubię dobre basy, więc myślałem o kupnie subwoofera z wyjściem na kolumny, zeby je właśnie podpiąć. I teraz moje pytanie, czy dobrze kombinuję, czy macie może inny pomysł? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ben 1975 #2 Napisano 7 listopada 2018 (edytowany) Nie pozbywaj się wieży kup subwoofer z wejściem wysokopoziomowym (high level input) i podłącz kablem głośnikowym jak na rysunku: Edytowano 7 listopada 2018 przez Ben 1975 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel1982 #3 Napisano 7 listopada 2018 No o tym nie pomyślałem Dzieki za odp. W takim razie jeszcze jedno, wieża ma zasilacz na 85W, 6-16 ohms. Jakiej max mocy powinienem szukać subwoofera, i czy aktywny czy pasywny? Może jakiś przykład? Będę wdzieczny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ben 1975 #4 Napisano 8 listopada 2018 Oczywiście subwoofer aktywny. Jeżeli chodzi o moc i wielkość subwoofera to w zależności od wielkości pokoju. Do mniejszego pokoju np. Magnat Supreme Sub 202a. Do większego pokoju Magnat Supreme Sub 302a. Kolega ma mniejszy wariant w 20 m kwadratowych i sprawdza się dobrze nawet w muzyce (gra bez zniekształceń). W wymienionych subwooferach podłączasz kabel do wejścia "from receiver". Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel1982 #5 Napisano 8 listopada 2018 Dzięki wielkie Jednak zawsze warto się poradzić. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach