kwi4tek #1 Napisano 9 listopada 2018 Witajcie mam dylemat, zastanawiam się czy zestaw Yamaha NP-S303 i A-S701 będzie miał taką samą funkcjonalność co amplituner R-N803D ? co ma więcej wad a co zalet? Nie ukrywam że łatwiej mi kupić, najpierw NP-S303 i połączyć z moim starym wzmakiem później dokupując s701 niż odrazu wydać większą kwotę na R-N803D. Proszę Was o radę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 9 listopada 2018 Dźwiękowo lepszym rozwiązaniem będzie zestaw podzielony. Funkcjonalność podobna, R-N803D jest co prawda zbudowany na bazie A-S701, jednak w bezpośrednim porównaniu sam wzmacniacz wypada troszeczkę lepiej. Zapraszam jednak serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #3 Napisano 9 listopada 2018 Dźwiękowo spodziewałem się tego samego a tu zaskoczenie a funkcje multimedialne? czy odtwarzacz sieciowy jest okrojony z czegoś co posiada amplituner? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 9 listopada 2018 Zdecydowanie lepiej wziąć as701+ wxad10 lub malinkę. Tu funkcjonalność będziesz miał jeszcze większą. I brak ograniczeń aktualizacji. W wxad10 masz musiccast jak potrzebujesz. Nie widzę sensu zakupu 303ki. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #5 Napisano 9 listopada 2018 A co lepszego jest w wxad10? 303 również ma musiccast a zależało mi na pełnowymiarowym odtwarzaczu sieciowym, tak żeby pasował do reszty zestawu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 9 listopada 2018 To że jest tańszy a to jeśli chodzi o pełnowymiarowy pasujący do designu to proszę. To w takim celu był właśnie wymyślony. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #7 Napisano 9 listopada 2018 Jakbym miałbym już odstąpić od pełnowymiarowości to chyba WXC-50 byłby lepszym rozwiązaniem, rozumiem że zagra lepiej niż 303? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kraft #8 Napisano 9 listopada 2018 W R-N803 masz coś, czego nie mają odtwarzacze sieciowe - automatyczną kalibrację akustyki. Nie jest to jakiś cud, ale w wielu sytuacjach jej funkcjonalność może być przydatna. Testowałem i wolałbym ją mieć niż jej nie mieć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #9 Napisano 9 listopada 2018 To zapytam jeszcze raz czy WXC-50 zagra lepiej od pozostałych wymienionych tutaj odtwarzaczy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #10 Napisano 9 listopada 2018 Tak, WX-C50 gra najlepiej z streamerów Yamahy. WX-C50>NP-S303>WXAD-10 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #11 Napisano 9 listopada 2018 2 godziny temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Tak, WX-C50 gra najlepiej z streamerów Yamahy. WX-C50>NP-S303>WXAD-10 O dziwo :{ ale zgadzam się. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #12 Napisano 13 listopada 2018 Już się zdecydowałem jednak na R-N803 :) Bardzo możliwe, że w niedługim czasie odezwę się do Was Q21 w sprawie doboru kolumn bo nie mamy do siebie daleko :) dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #13 Napisano 15 listopada 2018 Tak jak pisałem kupiłem R-N803, nie chciałem zakładać już nowego tematu, docelowo chciałbym skompletować ją z lepszymi kolumnami, lecz obecnie szukam jakiś niedrogich "przejściowych" do ok 1500zł za komplet, oczywiście używane. Pomieszczenie to 22m2. Chciałbym na pewno ciepłego brzmienia, dość głębokiego basu i łagodnej góry, rzuciły mi się na allegro w oczy cantony fonum 601 za 900zł w dobrym stanie, jest też zestaw STX ELECTRINO 250 i Monitor Audio Bronze BX5, możecie mi pomóc w poszukiwaniach? tak jak mówię nie chce się z nimi ożenić, na początku przyszłego roku będę szukał czegoś lepszego, te mają być tylko przejściowe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkk #14 Napisano 15 listopada 2018 Weź Yamaszkę pod pachę i umów się na odsłuch : https://allegro.pl/acoustic-energy-neo-3-piekne-i7665647439.html https://allegro.pl/znakomite-kolumny-kef-q3-i7556770080.html https://allegro.pl/acoustic-energy-evo-3-piekne-i7665632353.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #15 Napisano 15 listopada 2018 Klipsch F2. To granie jakiego szukasz. Wbrew opinii różne od nowych referenców. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #16 Napisano 15 listopada 2018 (edytowany) Dziękuję za odpowiedzi cały czas śledzę aukcje, jeszcze jakieś propozycje? Co możecie powiedzieć o tych stx 250? Można je dość tanio dorwać Edytowano 15 listopada 2018 przez kwi4tek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #17 Napisano 16 listopada 2018 Fajne, bardzo neutralne kolumny. Nie specjalnie ciepłe ani chłodne. Po prostu bardzo neutralne granie. Bezpieczne do zakupu w ciemno. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smerfciamajda #18 Napisano 16 listopada 2018 Na „oeliks” widziałem ostatnio Tonsil Siesta za śmieszne pieniądze. Grają lepiej niż wyglądają. Schodzą nisko, grają ciepło i czysto. Wiem bo mam. Polecam wypróbować bo to fajna opcja za mniejsze pieniądze niż zagraniczne marki a bardzo ładnie grająca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwi4tek #19 Napisano 16 listopada 2018 Zastanawiam się mocno nad tymi stx250, przewinęły mi się jeszcze nota550, które dadzą mi ładniejszy miękki i głęboki bas? Może jeszcze inna propozycja nowych do 2500zl? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smerfciamajda #20 Napisano 17 listopada 2018 Jak się zastanawiasz nad STX to nie boisz się polskich konstrukcji. Posłuchaj tych Tonsili bo to na prawdę fajne pudła. Nie maja nic wspólnego z brzemieniem jakie ciąży na Tonsilu po Altusach. Pomacaj jeszcze coś od Pylona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach