Moczykij #1 Napisano 13 listopada 2018 Witam. Planuje zakupić kino domowe a dokładnie: Amplituner AV, zestaw głośników 5.0 oraz odtwarzacz Blu-ray 4K, kwota przeznaczona na to ok. 7000-8000pln. Subwoofer dokupię w pózniejszym okresie. Z tego co się orientowałem już to zakup odtwarzacza bluray odwarzającego 4K z funkcją HDR (np. Panasonic DP-UB320,) zakupionego osobno poza zestawem to 1000zł wiec na pozostały sprzęt pozostaje mi max. 7000pln i tutaj pytanie jak rozplanować resztę funduszy skoro zasada mowi ze lepiej lepsze kolumny kosztem amplitunera jednak nie chciałbym zejsć z amplitunerem poniżej modeli (Denon AVR-X2400H ,Onkyo TX-NR686, Yamaha MusicCast RX-V685) tak sobie ubzdurałem :) koszt około 2500zł Więc teoretycznie na kolumny pozostaje mi 4000tys. chciałbym Dali Zensor 7 lecz brakuje mi :). Jakie są ciekawe alterantywy kolumn? I czy macie jakies inne propozycje co do odtwarzacza bluray albo amplitunera? Chciałbym podjechać gdzieś na odsłuch ale duze firmy które tutaj się udzielają i mają dobre rady są niestety z innych rejonów niz Sosnowiec Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 13 listopada 2018 Cześć, Nic ci nie brakuje. Napisz do nas i zobaczymy co da się zrobić z ceną i Onkyo 686 i Yamahę 685. Ale uważam że damy radę. I faktycznie twoja strona jest słuszna. To dobry kierunek. Ale zaznaczam.!! Sub w niedalekiej przyszlosci. Jako alternatywa dla zensor podam heco 700 i monitor audio bronzer 6. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #3 Napisano 13 listopada 2018 Jakie pomieszczenie do nagłośnienia? Nie ma kolumn uniwersalnych na 15m2 i 50m2 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moczykij #4 Napisano 13 listopada 2018 Pokój 5x5 , 25m2. :) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 13 listopada 2018 Cześć, biorąc pod uwagę Twoje preferencje, spokojnie zmieścimy się w budżecie na zakup dobrego amplitunera i zestawu kolumn 5.0. Zaczynając od elektroniki, brałbym pod uwagę Onkyo TX-NR686, Denon AVR-X2500H oraz Yamaha RX-V685. Wybór konkretnego modelu zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Denon jest najbardziej plastyczny, wypełniony, ocieplony. Yamaha jest najbardziej efektowna, wyraźnie eksponuje skraje pasma. Onkyo to taki kompromis - duża moc, dobra szczegółowość, swietnie sprawdzi się tak w muzyce, jak i kinie domowym. W kwestii kolumn na pewno polecam Dali Zensor 7/1/Vokal, chociaż zestaw ten zagra najlepiej z Onkyo. Warto także spojrzeć na set oparty na Heco Aurora 700. Spójrz także na polski zestaw Pylon Audio Sapphire 25 / Center / Sat. Zapraszam serdecznie do naszego salon na odsłuchy, porownania. Mamy ogromny asortyment sprzętu i kolumn, wszystko można w komfortowych warunkach posłuchać. Oczywiście dla forumowicza indywidualne, atrakcyjne wyceny. Zaprasza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 14 listopada 2018 Aha no i jeśli chodzi o BD to faktycznie kup tańszy Panasonic lub Sony. Nie firmowe z branży audio. Różnicy nie bedzie. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #7 Napisano 14 listopada 2018 Cześć, Z naszej oferty przesłuchałbym 3 zestawów, opartych o amplituner Yamahy RX-V685 RX-V685 + LX-4 + LX-2 + LX-C - tutaj można podmienić LX-4 na mniejszy model LX-3, który powinien lepiej pasować do twojego pomieszczenia. RX-V685 + DEBUT 2.0 F5.2 + B5.2 + C5.2 RX-V685 + Indiana line Tesi 561 + Tesi 241 + Tesi 761 Zachęcam do odwiedzenia jednego z naszych 15 salonów, aby odsłuchać moich propozycji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach