Szymko66 #1 Napisano 14 listopada 2018 Cześć Jestem raczkującym audiofilem, który postanowił dokupić do zestawu składającego się z rotela ra-12 i klipsch r26f odtwarzacz CD. I tak pierwszy trop padł na używanego rotela rcd12, który jest odtwarzaczem dedykowanym do mojego wzmaka. Jednak żeby nie było tak prosto zacząłem szukać jakiejś alternatywy i tak trafiłem na marantza cd 5005 w tym wypadku mógłbym pokusić się o nowy sprzęt. Co prawda specyfikacja marantza wygląda lepiej, co więcej ma też wbudowany przedwzmacniacz słuchawkowy w związku z czym nie trzeba by odpalać pieca żeby posłuchać muzyki na słuchawkach mimo to nadal mam pewne wątpliwości. I tu pojawia się pytanie laika do bardziej wtajemniczonych kolegów: zdaje się że w/w rotel posiada lepszy przetwornik c/a noi teraz moja zagwostka jeśli podłącze odtwarzacz do wzmacniacza kablem cyfrowym to czy przetwornik w odtwarzaczu będzie wgl. wykorzystywany? Idąc po kolei laser odczytuje płyte i sygnał jest cyfrowy wiec nie ma sensu go przekształcać do analogu coaxial przekazuje ów sygnał do wolfsona we wzmacniaczu który przetwarza go na analog żeby dalej pchnąć go w głośniki czy dobrze to rozumiem? (Czy przetwornik c/a w odtwarzaczu wykorzystujemy tylko podczas połączenia rca?) Jeśli nie marantz i rotel to co innego byście kupili do 1000 zł? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 14 listopada 2018 Do takiego zestawienia musisz szukać koniecznie odtwarzacza ciepłego. Wręcz miśka. Prawdę mówiąc to nie wiem który tak skrajnie będzie potrafił zapanować nad wysokimi tonami. Może @RoRo pomoże. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach