Karol Nogala #26 Napisano 10 grudnia 2018 To chyba zależy od tego w jakim formacie puszczają dany program. Zauważyłem że na jednym filmie jest dźwięk przestrzenny gdzie np lektora slychac w każdym z głośników A na innym juz zdecydowanie lepszy jak w DD. Ciekawe czy nie ma ograniczeń co do jakości formatu dźwięku gdyż wiadomo sygnał idzie w moim przypadku po antenie satelitarnej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #27 Napisano 10 grudnia 2018 jak zauważyłeś, format dźwięku zależy od nadawcy. jeżeli chcesz uzyskać "czyste" DD (żeby taką ściżkę dekoder podał do ampli) np. ze wspomnianego Canal+, czy też HBO, to podstawą jest zmiana ścieżki dźwiękowej w dekoderze NC+ na oryginalną (nie z lektorem). Z lektorem chyba żaden kanał polski nie nadaje w 5.1. Chyba, gdyż osobiście tego nie testowałem i nie potrzebowałem, filmy zawsze oglądam z napisami. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #28 Napisano 10 grudnia 2018 Tak, tylko oryginalne ścieżki są w dźwięku 5.1. Nie wiem jak z Netflixem tam nie sprawdzałem wszystkiego być może coś jest z lektorem w 5.1 MM7025 oczywiście da się zautomatyzować. Zadzwoń do nas to Ci powiemy jak. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol Nogala #29 Napisano 11 grudnia 2018 (edytowany) Dziękuję za podpowiedź. Jutro to sprawdzę. Co do zautomatyzowania końcówki oczywiscie zadzwonie. Z góry dziękuję Edytowano 11 grudnia 2018 przez Karol Nogala Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach