norbertss #1 Napisano 10 grudnia 2018 Witam serdecznie, Mam prośbę o pomoc - podłączyłem słuchawki bluetooth bluedio T6 do Yamah'y R-N602. Nie mogę z poziomu aplikacji Musiccast sterować głośnością słuchawek (regulacja głośności w aplikacji reguluje tylko dźwięk w głośnikach ). Słuchawki nie mają własnego regulatora - czy jest na to jakiś sposób? Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 10 grudnia 2018 (edytowany) Marne rozwiązanie jeśli brak jest na tych słuchawkach przycisków do regulacji głośności. Jeśli jest opcja połączenia ich z 2 urządzeniami po bluetooth to spróbuj równocześnie połączyć je z telefonem. Napisz czy poskutkowało. Czasem nawet po rozłączeniu z telefonem odblokowuje się regulacja głośności. Edytowano 10 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
norbertss #3 Napisano 10 grudnia 2018 Dzięki za pomysł ale niestety nie działa chyba muszę ich pozbyć i kupić T5S Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 10 grudnia 2018 Teoretycznie wydają się nieco poprawioną wersją w stosunku do T5, ale trochę przesadzili z tym brakiem regulacji głośności i oszczędnością na braku kabelka z wyjsciem/wejściem jack. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
norbertss #5 Napisano 10 grudnia 2018 Wiesz może jak jest różnica między T5 a T5S? a co z brzemieniem T5/T5S do T6? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #6 Napisano 10 grudnia 2018 (edytowany) Tak wiem. T5S nazywa się nowsza wersję tych samych słuchawek z chipem z obsługą bluetooth 5.0. W wersji T5 była chyba wersja 4.1 i z niektórymi telefonami ponoć grają dość cicho. Brzmieniowo T6 i T5 są chyba podobne. Owalne muszle są bardziej pojemne i przez to słuchawki powinny być wygodniejsze. T4 miały pady o średnicy 90 mm i kształcie takim że nie da się w nie włożyć całe ucho. Pod tym względem jest łatwiej w T5 bo pady maja 95 mm średnicy i otwór wewnątrz jest znacznie większy. Z tego co wiem T5 straciły możliwość używania systemu ANC po kablu, w T4 był przez to wbudowany pewien rodzaj wzmacniacza słuchawkowego, choć tylko w trybie eliminacji dźwięków z otoczenia w którym grają bardzo chudo. Edytowano 11 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach