RSz #1 Napisano 12 grudnia 2018 Witam, wkrótce stanę się posiadaczem amplitunera Denon Avr-x1500h. Ze względu na ograniczony (czasowo) budżet chcę w pierwszej kolejności rozbudować zestaw o soundbar oraz subwoofer (później dokupię kolumny sufitowe... czytałem kilka wątków na forum, że nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, ale kable mam już wypowadzone bez możliwości schowania ich w maskownicach). Salon ma 25m2, zestaw będzie używany głównie przy oglądaniu filmów, czasami konsola/muzyka. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie przy budżecie do 2 tysięcy (na soundbar i subwoofer oczywiście). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 13 grudnia 2018 Witaj, YYYyyyyie rozumiem. Soundbaru nie łączysz z amplitunerem. To dwa rożne systemy. Soundbar ma swoje zasilanie nie potrzebuje amplitunera. Do amplitunera podłączamy kolumny a nie takie pierdziawki. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RSz #3 Napisano 13 grudnia 2018 Dziękuję za odpowiedź. W takim razie jak mogę teraz rozbudować ten zestaw? Subwoofer i kolumna centralna? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #4 Napisano 13 grudnia 2018 (edytowany) sama kolumna centralna z samym sub'em też nie specjalnie ma sens. W jakim w ogóle budżecie zamierzasz się poruszać? EDIT: ok, teraz wyłapałem, że 2k na soundbar. Ale soundbar został już wyeliminowany - budżet dalej pozostaje ten sam? Edytowano 13 grudnia 2018 przez Markcox Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RSz #5 Napisano 13 grudnia 2018 Na ten moment budżet pozostaje, ewentualnie jeśli to będzie kwestia kilku stówek mogę pomyśleć. Zestaw będzie do rozbudowy, ale amplituner jest prezentem pod choinkę i chcę, żeby można było go podczas świąt w jakikolwiek sposób podłączyć. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #6 Napisano 13 grudnia 2018 to napisz na PW do branżowców "kręcących" się tutaj na forum o ofertę cenową np. zestawu TAGA 606, czy Quadral 6500 (często polecane zestawy w tych pieniądzach), pewnie w budżecie uda się je zmieścić z jakimś sensownym subwooferem i będziesz miał od razu cały komplet Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 13 grudnia 2018 Albo kupujesz od razu 5 kolumn i później suba. Albo kupujesz teraz 2 kolumny a później resztę. No bardziej to działa w tą stronę. Zależy ile masz do wydania? Jaki czas mija pomiędzy zakupami? Czego oczekujesz? Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach