Darek Klocek Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Witam dokonałem wyboru zestawu R-N803D + Focal Aria 906 i moje pytanie czy jest to dobry zestaw skupiam się na muzyce odrobię symfonicznej. Miałem wrażenie czystego, wyraźnego dźwięku ale to wrażenie czy można zastąpić ten zestaw na bardziej wyrafinowany do 8 tyś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2018 Skoro wybrałeś ampli z funkcjami sieciowymi, to znaczy że zależało Ci na streamingu, BT i itp. A lepszego all in one i tak nie kupisz na rynku. Kieruj się swoimi uszami.Jezeli taki setup podoba Ci się to po co szukać dalej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Cześć, moim zdaniem to średnie połączenie, ale zapewne napiszą tu zaraz koledzy z branży że jednak dobre Więc ile wypowiedzii tyle zdań. Moim zdaniem Focal gra jasno i głęboko na basie, O ile basy są kontrolowane przez RN803 o tyle góra a w zasadzie jej czytelność, rozdzielczość, może Cie z czasem irytować. Zwłaszcza przy takiej muzyce jaką chcesz. Moim zdaniem jeśli chcesz zostawić Focale to Magnat MR780. Jeśli chcesz zostawić RN803 to na przykład ELAC BS 403, Studio 16 hz Canto One lub Monitor audio Gold 100!! Warto bo są teraz na wyprzedaży. Zapraszam po ceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Zestaw Yakmaha z Focal Aria zapewni Ci otwarty, żywy, bardzo dynamiczny dźwięk. Jest ok, ale jeśli moglibyśmy do powyższych kolumn zastosować lepszy wzmacniacz, na pewno efekt końcowy będzie lepszy. Jesśli lubisz swobidę, przestrzeńni raczej analityczne granie, spójrz ma Cambridge Audio CXA 60 lub CXA 80, ewentualnie Audioklan 6000A. Bardziej jednak namawiałbym na wzmacniacz o cieplejszej, bardziej plastycznej, dociążone charakterystyce. Tutaj dobrym przykładem będzie Advance Acoustic X-i105, świetna hybryda lampowy Vincent SV-500, może Heead Audio Elixir. Jako źródło cyfrowe możesz zastosować Yamaha WXAD-10. Przemysl temat, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Hmmm zgadzam się że do tych kolumn potrzeba dociazonego ciepłego wzmaka. Po co zatem pojawiają się oorpozycje Cambridge oraz audiolab? ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Bo może kolega Darek lubi taki dźwięk?? Tak by wynikało z jego pierwszego postu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Niby tak. Ale jednak szuka czegoś bardziej wyrafinowanego Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Heh w tym sensie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilson Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 4 godziny temu, S4Home napisał: Hmmm zgadzam się że do tych kolumn potrzeba dociazonego ciepłego wzmaka. Po co zatem pojawiają się oorpozycje Cambridge oraz audiolab? ? Piotr Wtrącę się - jakim wzmacniaczem jeśli chodzi o dźwięk jest Audiolab 6000A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Jasnym, detalicznym, dokładnym, niektórzy powiedzą suchym. Pasuje do kolumn gęstych, zamulonych, takich które potrzebują ożywienia. Poza tym różnicą że znacznie lepszym 8300 jest niewielka. Więc nie widzę sensu kupowania 6000. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Szanujmy uszy kolegi, CA + Focal to chyba jedno z gorszych połączeń. Zauważyłem już od dłuższego czasu, że większość producentów stawia na jasną górę w swoich kolumnach. Nie wiem tylko po co, skoro później nie idzie dobrać do tego elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 5 godzin temu, S4Home napisał: Jasnym, detalicznym, dokładnym, niektórzy powiedzą suchym Piotrze nie wiem jak model 8300 bo nie słyszałem ale 6000A jest raczej zrównoważony i na pewno nie suchy w połączeniu z STX electrino lub z STX M-140. Nie wiem jak z Focalami brzmi ale na forach zagranicznych można znaleźć w opisach brzmienia "smooth", "laid back" i mam takie właśnie odczucia. Bardziej pasuje mi do niego przymiotnik analogowy. Suchy to jest mój stary Rotel RAXXX Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Klocek Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 witam dziękuję za sugestie i propozycje jeszcze jestem na tak z tym zestawem ale odsłucham parę kolumn z waszych wymienionych. co do R-N803D to spełnia moje oczekiwania jest zdecydowanie tańszy od Marantz PM8006 + ND8006 ale SPRAWDZĘ WASZE PROPOZYCJE W PODOBNEJ KONFIGURACJI. postanowiłem zainwestować w kolumny Focal Aria 906 do salonu 20 m2 odległość do odsłuchania muzyki, filmu jest 3-4 metry wydaję mi się wystarczająca. zdecydowałem się na Focal Aria 906 bo być może usłyszałem przy odsłuchaniu bardziej wyraźne wydobycie wyrafinowanego dźwięku ale nie zawsze tego samego słucham i wychodzi różnie wiec szukam czegoś co mnie przekona zdecydowanie więc jestem w trakcie . za podpowiedzi dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 7 godzin temu, MariuszZ napisał: Piotrze nie wiem jak model 8300 bo nie słyszałem ale 6000A jest raczej zrównoważony i na pewno nie suchy w połączeniu z STX electrino lub z STX M-140. Nie wiem jak z Focalami brzmi ale na forach zagranicznych można znaleźć w opisach brzmienia "smooth", "laid back" i mam takie właśnie odczucia. Bardziej pasuje mi do niego przymiotnik analogowy. Suchy to jest mój stary Rotel RAXXX Pozdrawiam. Uwierz że jest suchy. Biorać pod uwagę resztę elektroniki na rynku. Nie mówię że to źle. Taki ma styl po prostu. 8 godzin temu, Miras23 napisał: Szanujmy uszy kolegi, CA + Focal to chyba jedno z gorszych połączeń. Zauważyłem już od dłuższego czasu, że większość producentów stawia na jasną górę w swoich kolumnach. Nie wiem tylko po co, skoro później nie idzie dobrać do tego elektroniki. No właśnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 Aj tam , mam focale i z wypaśnym wzmakiem lampowym dają przyjemnie radę Ale z yamaszką 803 to bym nie wytrzymał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2018 i to jest właśnie kwestia gustu. Twoja lampa mogła to zmatowić i wyłagodzić stąd może być to akceptowalne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1403 Napisano 19 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2021 Witam czy może ktoś polecić jakieś niedrogie podstawy głośnikowe do aria 906?tak żeby rozstaw śrub pasował . pozdrawiam i dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts