Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Konrad Szczyrow

W Kolumnach nie gra jeden kanał

Recommended Posts

Cześć mam takie pytanie co mogło się stać jeżeli w kolumnach nie gra jeden kanał z tyłu np jak podłączę plus i minus jest tam ta blaszka i ściągnę z jednego wyjścia i kolumna nadal gra jak by średnie albo wysokie tony nie chodziły moje kolumny to KEF Q55 i mam do tego wzmacniacz ONKYO TX-SR608 co mogło się stać i ile by kosztowała naprawa tego proszę o zrozumienie ale nie jestem obeznany w temacie AUDIO

image.jpg

Edytowano przez Konrad Szczyrow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, Konrad Szczyrow napisał:

i ściągnę z jednego wyjścia i kolumna nadal gra jak by średnie albo wysokie tony nie chodziły

Jeżeli podłączasz jednym przewodem głośnikowym to nie ściągasz zworek / blaszek/ , podłączasz "+" i "-" . Zworki ściągasz, gdy chcesz podłączyć kolumny dwoma parami przewodów / bi-wiring lub bi-amping/. Te zworki łączą sekcję średnio - wysoko tonową z niskotonową .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
8 minut temu, Konrad Szczyrow napisał:

Ale ja jest ta blaszka normalnie założona to tez jest ten sam efekt 

Na terminalach głośnikowych powinieneś mieć dwie takie blaszki , jedna łączy minusy / czarne zaciski/ druga plusy / czerwone zaciski/.

Najlepiej wstaw zdjęcie jak to u Ciebie wygląda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...