Mavver #1 Napisano 31 grudnia 2018 (edytowany) Cześć, potrzebuję kina domowego do salonu ok 20m2 i telewizora sony 55xe7005. Zastanawiam się nad trzema modelami: 1. Sony BDV-E6100 2. Pioneer HTP-075 3. YAMAHA YHT 1840 4. PIONEER VSX531K + SES21 (+ za darmo w jednym ze sklepów mogę mieć subwoofer) -ta oferta jest limitowana, do dziś do końca dnia - pewnie nie uda mi się kupić więc prosiłbym o informację czy jest faktycznie dużo lepsze od 3 powyższych. Głównie filmy 5.1, czasem gry z konsoli, muzyka z Youtube, czasem jakieś płyty cd z muzyką rockową. Prosiłbym o informację, które najlepiej wybrać. Sony bardzo mi odpowiada - jest najtańsze, sparowałoby się fajnie z TV, ma sterownik dźwięku Logic. Pioneer i Yamaha kojarzy mi się bardziej ze sprzętem audio, ale pewnie w tym budżecie w niczym nie będą lepsze od tego sony? A może nawet gorsze, bo płacimy tez za markę i mylne pozory audiofilstwa w tym przypadku, a moc jest prawie o połowę mniejsza + musiałbym osobno dokupić odtwarzacz cd. Dzięki za pomoc Nie chcę zestawu stereo - miałem już w domu, ale chcę teraz kupić zwykłe KD. Edytowano 31 grudnia 2018 przez Mavver Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 31 grudnia 2018 Tylko sprzęt używany. To co wybrałeś jest bardzo słabe i nie polecamy takich na tym forum. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mavver #3 Napisano 31 grudnia 2018 (edytowany) Trochę obawiam się sprzętu używanego, bo boje się, że napęd i sam laser nie będzie działał jak powinien. W takiej sytuacji chcąc polepszyć doznania podczas oglądania filmu zostaje mi wydać co najmniej 5-10 tys PLN, albo słuchać z głośników telewizora? Powiedzcie chociaż proszę, który z wymienionych zestaw jest najmniej zły (1, 2 czy 3) i dlaczego. Edytowano 31 grudnia 2018 przez Mavver Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 2 stycznia 2019 To jest to samo zło. Plastik. Nie ma lepszy gorszy. Jest tylko gorszy. ZA 3500 zbudujesz znacznie lepsze kino. Yamaha 485 + Polk T531 Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach