Lukas455 Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 (edytowany) Witam, Może ktoś z posiadaczy tego amplitunera lub ktoś forumowiczów odp mi na pytanie. Mam przez HDMI ARC podpięte do amplitunera dekoder i konsolę i wszystko działa. Ale nie ma dźwięku z tv np. HBO GO czy filmy z dysku. Jest wejśćie optyczne TV/TAPE które podpięte powinno dawać dzwięk z tv. Tak mi się wydaję, Ale doczytałem, że mozna przypisać wejście np. BD/DVD wejsciu TV/TAPE i moje pytanie czy wtedy podpinając kabel hdmi z amplitunera podpiąć go pod TV kablem hdmi?? Edytowano 6 stycznia 2019 przez Lukas455 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 Źle podpinasz. TV podłącz pod HDMI OUT ARC. Dekoder najprościej do HDMI CABLE/SAT a konsolę do HDMI GAME. Po co bardziej kombinować? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas455 Napisano 6 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 Telewizor mam z HDMI ARC podpięte z HDMI ARC w amplitunerze. Dzwięku z TV nie ma. W dekoderze i konsoli jest jak zmienie na pilocie tv INPUT SELECTOR - na GAME lub CBL/SAT. Wychodzi na to że muszę podpiąć optykiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2019 Czasem tak jest. Tu raczej to kwestia konfiguracji ale nie chce mi się o tym pisać. Podłącz optykiem, kosztuje grosze a jakość ta sama. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuno Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Do Lukas 455. Rozwiązałeś problem z dźwiękiem z tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Ostatnio był w Marcu. Musisz napisać @Lukas455 wtedy szansa że dostanie powiadomienie. A jak nie to jaki masz problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuno Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 Dnia 7.06.2023 o 21:16, Piotr Sonido napisał: Ostatnio był w Marcu. Musisz napisać @Lukas455 wtedy szansa że dostanie powiadomienie. A jak nie to jaki masz problem? Miałem problemy z uzyskaniem dźwięku z tv sony do amplitunera tx- 8270 poprzez arc-arc. Sterowanie cyfrowe współdziałało, natomiast dźwięku z tv już nie było. Uzyskałem go w końcu z tv. Kluczowym było ustawienie: tv Cyfrowe wyjście audio-PCM Onkyo HDMI CEC-ON HDMI ARC-TV/TAPE Po przełączeniu sygnału w tv na wewnętrzny, Onkyo automatycznie przestawia się na TV/TAPE. krzys 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Czyli wszystko w normie. Fajnie że doszedłeś do tego sam Większa satysfakcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts