Wojtek_Ajla #1 Napisano 7 stycznia Dzień dobry, nie umiem znaleźć nigdzie konkretnej odpowiedzi ani żadnej podpowiedzi gdzie szukać w instrukcji:) posiadam amplituner Denonv AVR-X3300W, chciałbym pozbyć się jednego pilota z TV LG i móc go włączać właśnie pilotem z KD, czy jest taka możliwość żeby to skonfigurować? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MariuszZ #2 Napisano 7 stycznia (edytowany) Nie wiem jak w Denonie i LG ale u mnie w kinie Onkyo i Philips TV trzeba włączyć funkcje HDMI CEC w Onkyo i w ustawieniach TV uaktywnić EasyLink. Całość spięta kablem HDMI oczywiście. Trochę to upirdliwe jest bo jak podgłaśniasz pilotem jednym to głośność na 2 urządzeniach się zmienia. Zatem u mnie pomaga, że EasyLink w TV deaktywuję i nie ma regulacji na 2 urządzeniach bo TV wyciszony i gra tylko amplituner ale działa włączanie i wyłączanie jednym pilotem. Trzeba pokombinować ... u mnie jeszcze dekoder sat dodatkowo jest i jak tego CEC dołączę to już cyrk na kółkach jest. Jednym pilotem ruszysz, a na wszystkich się coś zmienia hehe Pozdrawiam Edytowano 7 stycznia przez MariuszZ Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 8 stycznia Cec to sterowanie włączanie wyłączanie Automatycznie włączy się też konkretne źródło na Ampli aby dźwięk był przez kino Pytanie czy o to ci chodziło czy o zaprogramowanie pilota. Bo to jest coś innego. Więc to zależy. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Ajla #4 Napisano 8 stycznia Chodzi mi konkretnie o to żebym pilotem z amplitunera mógł włączyć telewizor, i właściwie nic więcej bo pilota z TV używam tylko do jego włączenia a dalej cała resztą steruje amplituner Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 8 stycznia No to opcję cec. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach