Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
aldi88

Technics eh-790 lewy kanał buczy

Recommended Posts

Witam mam problem dziś przenosilem wierzę technics eh-790  oczywiście dołączyłem wszystkie kable po ponownym podłączeniu straciłem bass w obu kolumnach udało się odzyskać granie w prawym kanale poprzez może to dziwne ale zrobienie grubszych styków z kabli. Myślałem że lewy głośnik to wina uszkodzonego kabla ale po podmianie kabli oraz głośnika okazało się że jest problem z lewym kanałem za pierwszym razem nie dawał basu a teraz daje bass ale góra za to nie gra i zauważyłem że ten bass to takie buczenie. Mam rozebrana wierzę ale nie widzę tam aby coś było rozlane czy podejrzane dodam też że nie jestem specjalistą. Proszę o pomoc oraz sugestie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Technics miał tylko parę poprawnie grających modeli gognych uwagi. Szkoda pieniędzy na reanimację. 

Może pora rozejrzeć się za budżetowym zestawem stereo?? 

Oczywiście jeśli chcesz. 

Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie dziś akurat mam imprezę urodzinową i chciałbym chociaż spróbować go reanimowac samemu. Może to jakaś duperelka która szybko da się naprawić. Odnośnie wymiany sprzętu to pisałem temat ostatnio bo zastanawiałem się nad kinem domowym ale dowiedziałem się że nie zagra tak dobrze jak ta wieża więc zrezygnowałem. Rozgadalem się nad używanymi sprzetami które godnie zastąpią technicsa ogólnie nie narzekał em na niego przez 12 lat ale wiem że przyszedł czas aby spróbować coś nowego  tylko pytanie co? Jakich parametrów mam szukać ile wat aby sprzęt był godny i żebym się nie zawiódł że kupiłem jakiegoś bubla. W technicsie mam 5 głośników teraz też szukać 5 czy  2 kolumny wystarcza 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Daj zbliżenie na terminale kolumn. Same kolumny z gniazdami. 

Edytowano przez 1Ender

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

IMG_20190201_110214.jpg

IMG_20190201_110149.jpg

Dziwne właśnie grają mi oba glosniki ale nie ma takiego basu jak wcześniej. Możliwe że kable są za cienkie a konektory na wieży już się wyjechały bo niektore kable zatrzanalem i wyszły bez oporu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może jakieś sugestie? Aktualnie grają 2 głośniki słaby bas jest i Góra za bardzo trzeszczy  możliwe że kable dobrze nie stykają i przeczyscic konektory albo spróbować grubsze przewody? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...