Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
waldi25

Yamaha i stary Panasonic-problem z połąceniem

Recommended Posts

Witam wszystkich.Mam problem z połączeniem Panasonica plazma z amplitunerem Yamaha rx-v685, odtwzraczem Yamaha bd-s681, Dekoder Upc Horizon.

Wszystko podłączyłem do amplitunera za pomocą hdmi.Przy przełączeniu na odbiór z dekodera glośnośc jest o wiele mniejsza niż odbierana z odtwarzacza lub tunera. Telewizor ,nie nowy to plazma Panasonic z jednym wejściem hdmi zapewne nie obsługuje ARC.Nie ma wejścia optycznego.Podlączone jest do wyjscia w amplitunerze hdmi z arc.Odbieranie telewizji z dekodera UPC jest ok.Tylko problem z dzwiękiem j.w. Odtwarzanie filmów z odtwarzacz jest niemożliwe( obraz znieksztalcony) Dzwięk ok.Zapewne trzeba wykonać inne podłączenie ale nie mam pomysłu.Nie jestem zbytnio lotny w tym temacie.Za każdą pomoc będę wdzięczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

a ja nie do końca rozumiem, z czym tak naprawdę jest problem.

23 godziny temu, waldi25 napisał:

Dekoder Upc Horizon

 

23 godziny temu, waldi25 napisał:

Przy przełączeniu na odbiór z dekodera glośnośc jest o wiele mniejsza

ta kwestia akurat zależy i od samej sieci kablowej/satelitarnej, ale też - a może przede wszystkim - od samego nadawcy. Nie jest żadną tajemnicą, że różne kanały różnie "grają" i z różnym natężeniem. Sam TV nie ma tu żadnego znaczenia, gdyż w tym układzie pełni on rolę końcowego odbiornika obrazu - tylko i wyłącznie i nie ma żadnego wpływu na dźwięk, przy bezpośrednim podłączeniu Horizona do ampli KD.

23 godziny temu, waldi25 napisał:

Odtwarzanie filmów z odtwarzacz jest niemożliwe( obraz znieksztalcony)

na czym polegają zniekształcenia? Co jest źródłem tego zniekształconego filmu - płyta BD, USB? Może sam odtwarzacz jest uszkodzony? Jesteś posiadaczem tego sprzętu od jakiegoś czasu i zniekształcenia wystąpiły w okresie użytkowania? Czy dopiero kupiłeś i to zjawisko jest widoczne od samego początku? Rozumiem, że sam BD z ampli również spiąłeś przez HDMI?!

 

EDIT:

7 minut temu, waldi25 napisał:

Witam. Zamykam temat.Poradziłwm sobie.

cieszymy się niezmiernie. Więc może napisz od siebie coś więcej, co stanowiło problem i jakie działania doprowadziły do jego wyeliminowania?!

Edytowano przez Markcox

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...