Fafniak #1 Napisano 1 maja (edytowany) Potrzebuję porady majsterkowicza. Nagle po roku używania ożyła dioda w przedwzmacniaczu !!! Ale tak nie do końca... Musze chyba dostać sie do tej płytki : Edytowano 1 maja przez Fafniak Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MariuszZ #2 Napisano 1 maja 2 godziny temu, Fafniak napisał: Potrzebuję porady majsterkowicza. Intuicja mi podpowiada "zimny lut" no ale bez schematu to wróżenie z fusów, bo może po drodze jakiś przekaźnik jest którego styki nie działają jak trzeba lub z jakiegoś powodu napięcie diody fluktuuje przez jakiś uwalony element ? Najgorsze takie nie do końca popsute ustrojstwo. Najlepiej jak pójdzie dym i nie działa, a nie działa tak trochę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #3 Napisano 1 maja 2 godziny temu, MariuszZ napisał: Najlepiej jak pójdzie dym i nie działa, a nie działa tak trochę Wypluj te słowa !!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MariuszZ #4 Napisano 1 maja Przez lewe ramię ... "Tfuuu" 😉 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #5 Napisano 25 maja Przy pomocy ludzi z forum audiostereo - wymieniłem samodzielnie diodę. Okazuje się jednak ze jest ona zbyt mocna (zrobił się główny element świecący w pokoju ) Na szybko nakleiłem czarną folię. Może ktoś zna jakieś małe "nalepki" z folii ND - gdzieś można kupić takie o średnicy 7-8mm? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnDoe #6 Napisano 25 maja (edytowany) Ja kupowałem coś takiego żeby pozaklejać (przyciemnić) przeszkadzające LEDy. Produkt nazywa się LightDims, naklejki o różnych kształtach i wielkości. Poziomy przyciemnienia też różne można uzyskać naklejając kilka na siebie. Na krajowym Amazon też powinny być? https://www.amazon.co.uk/LightDims-Original-Strength-Electronics-Appliances/dp/B01BZBBITE/ref=sr_1_5?crid=1GGLJ9S7OVUZT&keywords=light+dim+stickers&qid=1558788754&s=gateway&sprefix=lightdim+st%2Caps%2C163&sr=8-5 Edit: A tutaj znalazłem owe naklejki: https://www.howtogeek.com/244840/how-to-dim-the-blinding-glare-of-your-gadgets-led-lights/ Edytowano 25 maja przez JohnDoe Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #7 Napisano 25 maja Dzięki!!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #8 Napisano 26 maja Tez musze kupić do mojego Bluesound, wszystkie diody można w nim wyłączy oprócz z tych z tylu od sieci. Całą noc mruga dość intensywnie 😐 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnDoe #9 Napisano 26 maja Są jeszsze takie kółeczka z winylu, które całkowicie blokują światło diody. Na eBay za grosze. Kiedyś używałem pre od K3 i z daleka nie widziałem w jakiej pozycji jest pokrętło vol. Kropka pomogła 😆 chociaż estetycznie ktoś może narzekać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach