Robert17 #1 Napisano 13 maja 2019 Witajcie, z racji tego, że zestaw już praktycznie wybrany to mam pytanie do Was odnośnie ustawienia głośników w moim salonie. Pokój 4.3x4.3m Układ pozostaje bez zmian Obraz będzie wyświetlał projektor Mam 2 pomysły co do tego jak umieścić nagłośnienie i ekran z przodu. Pierwsza opcja to zrobić wszystko względem rogówki (2.8x2.3m), czyli szafka rtv (180cm) asymetrycznie odsunięta od ścian, po bokach z przodu fronty (lewy i prawy ustawione na linii lewego i prawego boku rogówki i subwoofer z którejś ze stron. Inny pomysł to zrobić wszystko symetrycznie względem całego pomieszczenia. Następna kwestia to głośniki surround z tyłu. Standy odpadają, jedynie tylny lewy mogę postawić na półce a drugi zawiesić bezpośrednio na ścianie (albo oba na ścianie tylko jak wysoko?). Kolejne pytanie jak powinny być skierowane, frontem do ekranu czy bokiem do ekranu a frontem do miejsca odsłuchu? Zdjęcia z wymienionymi pomysłami możecie sobie zobaczyć niżej Z góry bardzo dziękuję za pomoc Robert Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach