W-3 #1 Napisano 17 maja 2019 Witam. Planuje zakup zastawu 5.1. (oczywiscie od kogos na forum niebawem odpowiem na wycene:) ) Bedzie to Dali Oberon. Oberon 7 + vocal + sub e12f + tyl. I tu pojawia sie moje pytanie. Czy jest duza roznica miedzy oberon 1 a oberon on wall? Glosniki planuje zawiesic na scianie gdyz standy nie za bardzo mi pasuja. Nie mam opcji odsluchu. Zastanawiam sie co bedzi lepszym rozwiazaniem , wiszace oberon 1 czy on wall. Do tego czy powinienem bezwzglednie uzyc standow czy na scianach dzwiek tez bedzie ok? Wszystko podpiete do Denon x2500h ktory juz posiadam. Salon to ponad 30m2. Z gory dziekuje za rady. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 17 maja 2019 Przy bezpośrednim porównaniu model Oberon 1 jest troszeczkę lepszy, przede wszystkim jest w stanie trochę niżej zejść z basem. Ale nie są to różnice duże i w przypadku zastosowania jako kolumny efektowe nie ma to dużego znaczenia. Ale jeśli kolumny musisz powiesić na ścianie, lepszym wyborem będzie Oberon On-Wall. To kolumny zaprojektowana do powieszenia na ścianie. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach