Fafniak #1 Napisano 31 maja 2019 Tak ostatnio kupuje płyty z różnych miejsc Generalnie nie ma problemów ale ostatnio trafiłem na taki "sklep" https://www.ebay.pl/usr/musicmagpie?_trksid=p2057872.m2749.l2754 No opisy właściwie są zgodne ze stanem faktycznym, chociaż co do jednej płyty mam zastrzeżenia. Natomiast żenujący jest sposób wysyłki. pierwszy raz spotkałem się z wysyłaniem bez żadnego zabezpieczenia w małej kopercie bąbelkowej. Specjalnie kupiłem 4 płyty żeby wysyłkę ulatwić - zrobienie jednej paczki powoduje usztywnienie przesyłki- ale sprzedawca wysłał 4 oddzielne przesyłki Jedna płyta dotarła z rozwalonym opakowaniem akrylowym. No słabo... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pędrak #2 Napisano 1 czerwca 2019 Dość dużo płyt zakupiłem w rzeczonym sklepie. Rzeczywiście sposób pakowania również nazwałbym "dyskusyjnym"... Sprzedawca leci po najmniejszej linii oporu i za każdym razem miałem wrażenie iż wydawnictwa mogłyby być spakowane ciut solidniej. Z moich zakupów, na szczęście, żadne nie ucierpiało. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #3 Napisano 1 czerwca 2019 Zastanawiam się czy nie jest tak że "paczka" CD nie wychodzi drożej niż taki "list"? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnDoe #4 Napisano 1 czerwca 2019 Tam jest tanio ale cienko z jakością. Też się naciąłem z pękniętymi pudełkami, brudnymi CD z Musicmagpie. Ten sklep to taka graciarnia chyba. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #5 Napisano 1 czerwca 2019 Też mi się tak wydaje 🙄 Nie trafiłem jednak na dobry sklep z używanymi. Zawsze w paczce 4-6 CD 1lub 2 były w gorszym stanie niż wynikałoby to z opisów. Druga sprawa to kwestia ustalania roku wydania - tutaj jest jeszcze gorzej Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach