ald890 #1 Napisano 14 czerwca 2019 Poszukuję używanego wzmacniacza do 2500zł do kolumn KEF R300, aktualnie posiadam NAD C352, wydaje mi się, że dźwięk jest trochę zamulony i zbyt potężny bas, który potrafi momentami dudnić. Efekt, jaki chciałbym uzyskać to bardziej wyeksponowaną średnica oraz kontrolowany i konturowy bas. Aktualnie na oku mam Primare I22. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 16 czerwca 2019 (edytowany) Zadzwoń do kolegi @Pumpurek zapytaj o wzmacniacz do kef R300. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/wzmacniacze-i-pokrewne-wzmacniacze-257182?showLeftColumn=true&price_to=2600&order=dd&bmatch=baseline-n-cl-dict4-bp-ele-1-5-0517 Zabawie się trochę we wróżke 😁 Z tego co piszesz to może być dobry dla Ciebie np. Audiolab 8000a, chociaż stawiałbym bardziej na model 8000S. Mniej basowe granie i ma pilota. Inna propozycja to Roksan Caspian Mk1. Napisz coś więcej o basie. Czy oczekujesz szybszego basu bardziej punktowego? W obydwu przypadkach dobra kontrola niskich, granie energiczne, szybkie. Między 8000a i Caspian to Caspian ma lepszą średnicę, bardziej wyeksponowaną i trochę więcej detalu. Musisz posłuchać 😁 bo tak to ciężko doradzić. Konturowy bas to np. Rotel, bardzo dobre szybkie energiczne wzmacniacze. Ale to nie do końca moje granie. Ale Tobie może się spodobać. 😁 Pozdrawiam Edytowano 16 czerwca 2019 przez 1Ender Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T Z6 #3 Napisano 16 czerwca 2019 Ja uwazam ze kazdy Rotel bedzie lepszy od Audiolaba.Co z tego wynika?To ze kazdy ma swoj wlasny gust i aby cos wybrac dla siebie to trzeba posluchac i samemu zdecydowac.Ja obecnie kompletuje drugi zestaw i jednoczesnie poprawiam akustyke pokoju.Juz nie pytam tylko odsluchuje ile sie da.Pamietaj ze zrabana akustyka moze sprawic ze nic u ciebie nie zabrzmi dobrze.Ja tak mialem.W pierwszym zestawie mam amplituner Yamaha RN803D i gralo to slabo.A teraz brzmi naprawde fantastycznie.Dlaczego?Bo wlasnie akustyke mialem totalnie do bani.Jeszcze nie skonczylem z tym walki ale juz jest duzo lepiej niz jeszcze jakis czas temu.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 16 czerwca 2019 A jaka jest powierzchnia pokoju i rozstawienie kolumn (zbyt blisko ścian, ustawienie w narożnikach pokoju)? Bo to może być przyczyną problemów i np. zmiana kolumn a nie wzmacniacza przyniesie lepsze efekty... No i oczywiście kwestie dot.akustyki, o czym już wspomniał TZ6. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 16 czerwca 2019 Daj szansę wzmacniaczowi Audiolab 6000A, pomimo niskiej ceny, może miło zaskoczyć. Koniecznie posłuchaj także Cambridge Audio CXA60. Z używek poszukaj Marantz PM8005. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. U nas masz także możliwość wypożyczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kn1234 #6 Napisano 16 czerwca 2019 Zdecydowanie używanego Arcama fmj a29 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #7 Napisano 16 czerwca 2019 (edytowany) Arcam z tego co czytałem dobrze się zagrywa z Kefem. Ale to Kolega musi sprawdzić na własnych uszach. 😁 U @Pumpurek jest A 19. Można wypożyczyć. Edytowano 16 czerwca 2019 przez 1Ender Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arko55 #8 Napisano 17 czerwca 2019 Polecanie różnego sprzętu bez podstawowych danych na temat akustyki u autora jest chyba nie na miejscu. Dlatego namawiam by zacząć od podstaw i opisać konkretnie w jakich warunkach słucha Kolega ald890. Tak naprawdę inny wzmacniacz może tu nic nie zdziałać gdy kolumny będą się dusić i przez to po prostu dudnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 17 czerwca 2019 Z używanych Primare to dobry kierunek. Audiolab ogólnie też. Myślę że Cambridge cxa60 będzie tutaj dobrym tropem jeśli chodzi o sprzęty nowe. Ewentualnie wspomniany wyżej arcam. Zapraszam po wypożyczenia i wyceny. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #10 Napisano 18 czerwca 2019 Na prośbę autora -zamykam bieżący wątek. Kontynuacja tematu -w nowym Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach