poroszek9 #1 Napisano 20 czerwca 2019 (edytowany) Witam. Wczesniej pytałem się jaki kupić soundbar do muzyki ale wszystkie odpowiedzi były takie same - soundbar nie nadaje się do muzyki. Dostałem odpowiedź żebym kupił kolumny i amplituner. Więc mam pytanie który wybrać do Kolumn Polk T50. Yamaha HTR 2071 czy Denon AVR X250 BT. Potem mam zamiar kupić resztę zestawu czyli głośnik centralny, głośniki podstawkowe i subwoofer. Proszę o szybką odpowiedź. Edytowano 20 czerwca 2019 przez poroszek9 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #2 Napisano 20 czerwca 2019 jeżeli sprzęt ma służyć do muzyki, to czemu pakujesz się w amplitunery KD i to jeszcze w takim budżecie?! Tak samo jak soundbary, nie specjalnie będą się nadawać Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 21 czerwca 2019 Żaden z tych. To najsłabsze amplitunery kinowe. Do stereo Pioneer a30 od razu je pokona. A jeśli chcesz podłączyć także kino domowe to licz się z wydatkiem na Onkyo 686 czy Yamahę 685. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poroszek9 #4 Napisano 22 czerwca 2019 Dnia 21.06.2019 o 09:07, S4Home napisał: Żaden z tych. To najsłabsze amplitunery kinowe. Do stereo Pioneer a30 od razu je pokona. A jeśli chcesz podłączyć także kino domowe to licz się z wydatkiem na Onkyo 686 czy Yamahę 685 Po pierwsze nie kupię wzmacniacza ponieważ mam potem zamiar kupić resztę zestawu. Po drugie czego nie mają te amplitunery które ja podałem a co maja te amplitunery które zostały podane przez S4Home. Zależy mi aby amplituner miał BT. Mówię jeszcze raz mam 15 zaraz 16 lat, mam ograniczony budżet i nie jestem melomanem. Ma mi to służyć do posłuchania muzyki z eska lub yt a nie słuchania koncertów. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #5 Napisano 22 czerwca 2019 Z tych co podałeś według mnie Denon Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #6 Napisano 22 czerwca 2019 sam sobie pośrednio odpowiadasz na postawione przez siebie pytania. Amplitunery KD nie zostały przede wszystkim stworzone do słuchania muzyki, a już na pewno nie te z najniższej półki. Skoro po raz kolejny podkreślasz, że 1 godzinę temu, poroszek9 napisał: Ma mi to służyć do posłuchania muzyki z eska lub yt a nie słuchania koncertów. to tym bardziej niezrozumiałym jest ładowanie się właśnie w budżetowy ampli KD. Wzmacniacz stereo w tych samych pieniądzach będzie niósł za sobą znacznie więcej jakości brzmienia. Kolejna rzecz, mając na uwadze troskę o Twój budżet, tańszym będzie zakup 2 kolumn do stereo, niż 5 kolumn + subwoofera do kina, z którego (przynajmniej tak wynika z dotąd przekazanych przez Ciebie informacji) nawet nie wykorzystasz. Samo BT, czy inną łącznośc bezprzewodową, można zapewnić innym urządzeniem. 1 godzinę temu, poroszek9 napisał: czego nie mają te amplitunery które ja podałem a co maja te amplitunery które zostały podane przez S4Home mają lepszą jakość brzmienia Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poroszek9 #7 Napisano 22 czerwca 2019 47 minut temu, Markcox napisał: sam sobie pośrednio odpowiadasz na postawione przez siebie pytania. Amplitunery KD nie zostały przede wszystkim stworzone do słuchania muzyki, a już na pewno nie te z najniższej półki. Skoro po raz kolejny podkreślasz, że to tym bardziej niezrozumiałym jest ładowanie się właśnie w budżetowy ampli KD. Wzmacniacz stereo w tych samych pieniądzach będzie niósł za sobą znacznie więcej jakości brzmienia. Kolejna rzecz, mając na uwadze troskę o Twój budżet, tańszym będzie zakup 2 kolumn do stereo, niż 5 kolumn + subwoofera do kina, z którego (przynajmniej tak wynika z dotąd przekazanych przez Ciebie informacji) nawet nie wykorzystasz. Samo BT, czy inną łącznośc bezprzewodową, można zapewnić innym urządzeniem. mają lepszą jakość brzmienia Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Zapomniałem dodać że mam również zamiar oglądać filmy. Ogólnie muzyka/filmy 50/50. Jeszcze raz przepraszam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #8 Napisano 22 czerwca 2019 Jeżeli dołożysz 500 złotych możesz kupić wzmacniacz Pioneera a 40 AE, do którego możesz bez problemu podłączyć TV, konsole czy co tam jeszcze zechcesz. Dźwięk na 100% będzie lepszy od tych amplitunerow a na przyszłość, kiedy dozbierasz trochę pieniędzy będziesz mógł go połączyć z jakimś bardziej sensownym ampem AV i rozbudować swój system. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 24 czerwca 2019 No dobra jeśli masz 16 lat to obojętne. Masz jeszcze czas żeby zapoznać się ze sprzętem i w dorosłym życiu wybrać coś innego. Co mają? A czego tamte nie? Skoro bt jest tu i tu Powiem ci tak Cinquecento w dużym mieście jest szansa że dojedzie do celu tak samo szybko jak Mercedes klasy E. Jednego kupisz za 1000 zł drugiego za 150 000. To tak z grubsza. W amplitunerach różnice też są. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach