Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
kaniutek

Problem z ARC, simplink

Recommended Posts

Witam,

opisze problem, który mnie przerósł - proszę o jakikolwiek sugestie

TV LG LM620s, amplituner Yamaha HTR-4065, Kodi na Raspberry Pi. Spięte w następujący sposób Amplituner po Hdmi z ARC, Kodi po Hdmi do TV. Włączenie TV automatycznie włącza i wyłącza amplituner, pilot LG steruje też głośnością i obsługuje Kodi po CEC-Hdmi. Wszystko śmiga bez zarzutu kilka lat. Teraz do zestawu dołożyłem TV światłowodową (dekoder ebox z123 https://pomoc.evio.pl/support/solutions/articles/4000123403-specyfikacja-techniczna-dekodera-ebox-z123) i teraz mój problem wpięcie dekodera czy to do TV czy do Amplitunera powoduje brak dźwięku po Hdmi z TV, nie działa włączanie i wyłączanie, sterowanie głośnością z poziomu TV i do tego przestaje działać cały simplink. 

 

Sprawdziłem 2 rożne dekodery, 3 różne kable hdmi. 

 

Moje pomysły to może zasłonięcie pinów odpowiedzialnych za funkcje CEC, ARC itp w kablu Hdmi, tylko nie wiem czy to w ogóle da się wykonać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...