Dzwiekoszczelny #1 Napisano 29 sierpnia 2019 Witam. Moje pytanie dotyczy doboru amplitunera do kolumn Focal dome 5.1 spotkałem się z opinią że dobrze zgrywaja się one z Onkyo. Czy nr 686 lub 696 będzie opcja wystarczająca czy inwestycja w coś drozszego czyli seria RZ wydobedzie z nich dużo więcej. To dość małe kolumnieki stąd moje wątpliwości czy jest konieczność zagłębić się w elektroniczne niuanse. Czy może jakieś inne amplituner jeszcze wchodziłyby w grę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 29 sierpnia 2019 Witaj, wybór marki Onkyo jest w tym przypadku jak najbardziej optymalny. Jeśli budżet pozwoli, to warto zainwestować w najnowszy model, który po prostu dłużej będzie aktualizowany i dłużej Ci posłuży. Tak więc moim zdaniem optymalny jest TX-NR696. Seria RZ jest oczywiście lepsza, ale przy tych kolumnach różnica będzie minimalna, nie ma sensu inwestować. Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzwiekoszczelny #3 Napisano 29 sierpnia 2019 Dziękuję za szybką odpowiedz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzwiekoszczelny #4 Napisano 29 sierpnia 2019 Mam jeszcze pytanie do kabli do tego systemu, jak je dobrac. Z uwagi na dość małe terminale chyba wejdzie przekrój 1.5mm, z tym że do tylnych głośników potrzebne będzie ok 6.5-7m na strone. Czytają odległość wymagałaby czegoś grubszego? Czy kable z dodatkowym "corem" np. Melodika mdc2150 wnoszą coś do grania czy zwykły OFC jest ok? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 29 sierpnia 2019 Do tego typu kolumn można zastosować kabel 1.5mm, dobrym rozwiązaniem do wszystkich kanałów będzie wspomniana Melodika. Przy długościach 6-7m nie będzie to problem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzwiekoszczelny #6 Napisano 29 sierpnia 2019 Jeszcze raz dziękuję za okazana pomoc. Wachowe podejście. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 29 sierpnia 2019 Zgadzam się z kolega i z branży. Model 696 spokojnie przy tych kolumnach wystarczy. Kabel 2150 to dobry kabel od Melodiki. Żyła bascore jest Ci tutaj totalnie nie potrzebna, ale kabel ma dobra osłonkę , izolację i jest trwały. Jeśli potrzebował byś coś cieńszego to da się załatwić. Pisz do nas o ceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach