Andrzej Wierus #1 Napisano 20 września 2019 Cześć, jak w temacie. Poszukuję doskonałej (albo prawie) synergii. Kluczowe sprawy: - 30m2 z adaptacją - jazz w małych składach, akustyczny, babskie wokale - ważna dobra, nasycona średnica oraz precyzyjne wybrzmienia kontrabasu, dęciaków, werbli... separacja - wzmacniacz jak w temacie Atoll IN200SE + kable Strussa (dość neutralne) - źródło to CA CXN v2 - budżet - do 10k PLN-ów Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ald890 #2 Napisano 20 września 2019 Miałem styczność Atoll IN100SE, nie wiem jak 200, ale model niżej sam w sobie w porównaniu do innych wzmacniaczy bardzo mocno wyciągał na pierwszy plan średnicę, a słuchałem go z KEFami. Może bowersy, świetne detale i wokale https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-704-s2-rosenut.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 20 września 2019 Witaj, na pewno świetną propozycją będzie Audio Academy Hyperion IV Plus, to świetna synergia z Atoll. Posłuchaj także kolumny Piega Classic 7.0. Na koniec moim zdaniem najlepsza propozycja Jean Marie Reynaud Jubile. To trzy moim zdaniem najlepsze uzupełnienia Twojego wzmacniacza. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 23 września 2019 Witaj, Świetny wzmacniacz i możesz z nim uzyskać pełną synergie i wyjątkowe wokale. Moje propozycje to tannoy dc8t, pmc twenty 24, elac na Jet tutaj myślę o modelu 249.3 czy też audio physic Avanti Wspaniale granie jak i wykonanie. Zapraszamy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wierus #5 Napisano 23 września 2019 13 godzin temu, S4Home napisał: Witaj, Świetny wzmacniacz i możesz z nim uzyskać pełną synergie i wyjątkowe wokale. Moje propozycje to tannoy dc8t, pmc twenty 24, elac na Jet tutaj myślę o modelu 249.3 czy też audio physic Avanti Wspaniale granie jak i wykonanie. Zapraszamy Dzięki. A coś nieco tańszego - tak do 10k? Dnia 20.09.2019 o 20:47, Q21 napisał: Witaj, na pewno świetną propozycją będzie Audio Academy Hyperion IV Plus, to świetna synergia z Atoll. Posłuchaj także kolumny Piega Classic 7.0. Na koniec moim zdaniem najlepsza propozycja Jean Marie Reynaud Jubile. To trzy moim zdaniem najlepsze uzupełnienia Twojego wzmacniacza. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. a czy hyperion nie będzie zbyt ostry na górze z tym wzmacniaczem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 24 września 2019 Atoll 200 nie ma przejawów ostrości więc nawet nie o to chodzi. Bardziej o cenę. Hyperiony podlegają wyjątkowo dużej inflacji biorąc pod uwagę każda kolejna wersję 😛 co nie zmienia faktu że warto je posłuchać. Z tańszych monitor audio silver 500, audio physic tempo plus. Szczególnie zwróć uwagę na te niemieckie konstrukcje. Swoboda gwarantowana. Znakomita przestrzeń. A jeśli boisz się o ostrość to atoll + opera grand meza jest od tego daleka. Znakomite włoskie konstrukcje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 24 września 2019 Hyperion IV plus nie będą ostre na górze. Są zdecydowanie łagodniejsze niż zwykłe IV. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach