Brabus #1 Napisano 2 października 2019 Zamierzam zakupić nowy amplituner ( dotychczas używam onkyo 646 ) zastanawiam się nad onkyo 830 ale bardzo mnie męczy marantz sr6013 bo jest w promocji na amazon za 799euro. Sprzęt używam 50/50 kino stereo.Kolumny podpięte klipsch 280 i sub 115. Czytałem że podobno marantz w stereo miażdzy onkyo .Co myślicie ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #2 Napisano 2 października 2019 Jakie kolumny do tego masz? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brabus #3 Napisano 2 października 2019 3 minuty temu, seba3002 napisał: Jakie kolumny do tego masz? Klipsch rp280 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brabus #4 Napisano 2 października 2019 Myślę też onkyo 1100 bo jest w promocji za 5500zl Czy ktoś z was ma któryś z wymienionych modeli? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #5 Napisano 2 października 2019 Napisze jeszcze raz to co pisałem już wielokrotnie. Moim zdaniem zamiast kupować droższy amp, lepiej kupić amplituner z niższej półki z wyjściem pre out a do tego w miarę sensowny wzmak i będziesz miał lepszy sprzęt zarówno w kinie jak i stereo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #6 Napisano 2 października 2019 Kupuj Onkyo do Klipscha ,sprawdzone przez wielu. Nie kupuj 1100 ,weż lepiej 830/840. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brabus #7 Napisano 2 października 2019 12 minut temu, castel napisał: Kupuj Onkyo do Klipscha ,sprawdzone przez wielu. Nie kupuj 1100 ,weż Dobra kupuje 830.Dziękuję Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #8 Napisano 2 października 2019 A może warto przed zakupem posłuchać tego sprzęty a nie na podstawie jednej opinii kupować? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #9 Napisano 2 października 2019 3 minuty temu, seba3002 napisał: A może warto przed zakupem posłuchać tego sprzęty a nie na podstawie jednej opinii kupować? To nie jest jedna opinia są ich setki na każdym forum audio video. Nie od dzisiaj wiadomo ,że Onkyo najlepiej zgrywa się z Klipschem.:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #10 Napisano 2 października 2019 1 godzinę temu, castel napisał: To nie jest jedna opinia są ich setki na każdym forum audio video. Nie od dzisiaj wiadomo ,że Onkyo najlepiej zgrywa się z Klipschem.:) A można prosić o linki do tych opinii? Co prawda nie słuchałem klipscha w połączeniu z onkyo ale zdaje się, że zarówno klipsz jak i Onkyo grają jasno więc poza kinem takie połączenie nie każdemu musi odpowiadać. Dlatego może nie warto kierować się setkami opinii a zdać się na własne uszy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anubarak #11 Napisano 2 października 2019 A ja od zawsze słyszałem, że do Klipscha to Denon Onkyo + Klipsch dla mnie to grad szpilek w głowe... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #12 Napisano 3 października 2019 Miażdży to przesada i głupie pisanie. Z marantzem klipsch zagra łagodniej. Bardziej melodyjnie. Delikatniej. A to jest plus w stereo. Z Onkyo natomiast zagra swobodniej, dynamiczniej, jasno, przestrzennie s to plus dla kina. Niestety powielane są głupie głupoty w internecie z którymi nie da się walczyć. Onkyo masz nowsze. Marantz ma lepszą kalibrację. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach