Karol64208 #876 Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 20 minut temu, Stolarz napisał: bzduropisalstwo ale wymyśliłeś to jakie kolumny masz? 20 minut temu, Stolarz napisał: A gdzie napisałem, że mnie zapraszasz? niżej 4 godziny temu, Stolarz napisał: zapraszasz do siebie żeby posłuchać jak grają. Serio? Zamknijmy już ten temat. Proszę innych użytkowników R3 czy mają jako zestaw samodzielny - stereo, czy w systemie jest sub, czy słuchają z korekcją dźwięku czy bez i jakie mają wrażenie odsłuchowe. Edytowano 29 lutego 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #877 Napisano 29 lutego 2020 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Widzę edycja poszła szkoda😄,bo to prawda. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #878 Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, izapat napisał: szkoda😄,bo to prawda. Lepiej nie obrażać sie nawzajem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #879 Napisano 29 lutego 2020 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: Ciebie nie zapraszałem, nie wiem co Tobą kieruje, może za dużo gwoździ wbijaszPoważnie jakie Ty kolumny masz?. Ignoruję pytania nie na temat. Równie dobrze moglibyśmy dyskutować o kolumnach B&O, czy ktoś je eksploatuje, jakie wrażenia itd. Nie na temat ,to Ty piszesz.A o B&O pisz gdzie indziej. Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Lepiej nie obrażać sie nawzajem Jasne,ale czy jest ktoś w stanie wyemigrować tego człowieka z tego tematu?Poczytajcie inne fora,tam Karol równie dobrze zaśmieca tematy,swoimi teoriami. 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: ale wymyśliłeś to jakie kolumny masz? niżej Zamknijmy już ten temat. Proszę innych użytkowników R3 czy mają jako zestaw samodzielny - stereo, czy w systemie jest sub, czy słuchają z korekcją dźwięku czy bez i jakie mają wrażenie odsłuchowe. Nie Ty go otworzyłeś i nie Ty go zamkniesz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #880 Napisano 29 lutego 2020 14 minut temu, izapat napisał: Jasne,ale czy jest ktoś w stanie wyemigrować tego człowieka z tego tematu?Poczytajcie inne fora,tam Karol równie dobrze zaśmieca tematy,swoimi teoriami. @Karol64208 wiele pisałeś o subwooferze do kef, a obecnie jest potrzebna pomoc przy rel. Byc może masz większą wiedze odemnie. Czy mógłbyś pomóc w watku.... Sobwoofer jako uzupelnienie...? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stolarz #881 Napisano 29 lutego 2020 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: zapraszasz do siebie żeby posłuchać jak grają. Serio? Serio. Zagadka dla Ciebie mistrzu. Gdzie między wyrazem zapraszasz a wyrazem do widzisz wyraz mnie. Jak znajdziesz to nie omieszkaj zarzucić wykresem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #882 Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: @Karol64208 wiele pisałeś o subwooferze do kef, a obecnie jest potrzebna pomoc przy rel. Byc może masz większą wiedze odemnie. Czy mógłbyś pomóc w watku.... Sobwoofer jako uzupelnienie...? Ja mogę Tobie pomóc,Jeśli potrzebujesz koniecznie subwoofera do kef r3 Rel jest bardzo dobrą opcją,obudowa zamknięta w t5 fajnie się sprawdzi w średnich i małych pomieszczeniach.Do wiekszych t7. Miałem t5i z Audiovector sr1 super i było bardzo dobrze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #883 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Ja mogę Tobie pomóc,Jeśli potrzebujesz koniecznie subwoofera do kef r3 Rel jest bardzo dobrą opcją,obudowa zamknięta w t5 fajnie się sprawdzi w średnich i małych pomieszczeniach.Do wiekszych t7. Miałem t5i z Audiovector sr1 super i było bardzo dobrze. Chodziło mi o to ze potrzebna jest pomoc w innym watku ktory brzmi: "subwoofer jako uzupelnienie" i tam jest pewien problem z buczacym sub rel. Jesli moglbys pomóc...? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #884 Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: Chodziło mi o to ze potrzebna jest pomoc w innym watku ktory brzmi: "subwoofer jako uzupelnienie" i tam jest pewien problem z buczacym sub rel. Jesli moglbys pomóc...? U mnie (12m)pokój,t5i w ogóle nie buczał,był to na prawdę sympatyczny bas.Potencjometr w nim miałem ustawiony na 1/3 głośności i był tylko w roli dopełnienia,bo audiovectory sr1 basem nie grzeszą.Jeśli chodzi o większe pomieszczenia,to nie pomogę.Nie miałem jak sprawdzić.W każdym razie o rel t7 czy t9 są bardzo pochlebne opinie.(w tej cenie ,oczywiście)🙂 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #885 Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 minuty temu, izapat napisał: U mnie (12m)pokój,t5i w ogóle nie buczał,był to na prawdę sympatyczny bas. Czy tez miałeś trzy kolory na kablu z neutrika? Tzn. Czerwony, żółty i czarny? Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #886 Napisano 29 lutego 2020 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Czy tez miałeś trzy kolory na kablu z neutrika? Tzn. Czerwony, żółty i czarny? Tak. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #887 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Tak. Jeden to masa prawda. Czyli wspolny. Czy mohlbys podać ktory to kolor?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #888 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Jeden to masa prawda. Czyli wspolny. Czy mohlbys podać ktory to kolor?? Czarny masa,a czerwony i żółty ,to "plusy" czyli lewy i prawy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #889 Napisano 29 lutego 2020 1 minutę temu, izapat napisał: Czarny masa,a czerwony i żółty ,to "plusy" czyli lewy i prawy Dziekuje bardzo za pomoc pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #890 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Dziekuje bardzo za pomoc pozdrawiam Proszę bardzo.Oczywiście czarny wystarczy podłączyć do jednego kanału Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #891 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Proszę bardzo.Oczywiście czarny wystarczy podłączyć do jednego kanału Wiadomo ale dziekuje mimo wszystko pzdr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #892 Napisano 29 lutego 2020 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wiadomo ale dziekuje mimo wszystko pzdr Przejrzałem w skrócie temat o subie ,to ten Jegomość na początku już zrobił zwarcie ,niech nie dziwi sie , że mu buczy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #893 Napisano 29 lutego 2020 A co to za wzmacniacz ? Bo ten czarny trzeba podpiąć do masy, a nie wszystkie wzmacniacze maja masę wyprowadzoną na wyjścia głośnikowe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #894 Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 2 minuty temu, MobyDick napisał: A co to za wzmacniacz ? Bo ten czarny trzeba podpiąć do masy, a nie wszystkie wzmacniacze maja masę wyprowadzoną na wyjścia głośnikowe. A to bylo z neta obrazujace ktory gdzie ma byc wpiety Ale masz racje z tą masą na wzmacniaczu. Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #895 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, MobyDick napisał: A co to za wzmacniacz ? Bo ten czarny trzeba podpiąć do masy, a nie wszystkie wzmacniacze maja masę wyprowadzoną na wyjścia głośnikowe. Całkiem możliwe.A w dodatku miał go podłączonego do kolumn a nie do wzmaka,niby nic ,ale... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #896 Napisano 29 lutego 2020 No to nic dziwnego ze buczał. Różna długość przewodów i pętla masy gotowa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #897 Napisano 29 lutego 2020 Przed chwilą, izapat napisał: Zwarcie w subie gotowe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chyba Miro 84 #898 Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) 3 minuty temu, izapat napisał: Zwarcie w subie gotowe. Nie chcialem mu tego pisac ale tez tak pomyślałem. Nie mowiac juz ze podlaczane bylo na pracujacym wzmacniaczu w subie a kable byly podlaczane na chybił-trafił Dziwi mnie że ludzie wydaja ciezki szmsl na sprzety a czesto w sposob bezmyslny je padlaczaja. Kiedys zadzwonil do mnie pewien gość ktoremu po przeprowadzce nie grał sprzet. Gdy przybylem na miejsce rece mi opadly i zapytalem go czy naprawdę to on podlaczyl. Rca z cd byly pod phono, a glosnikowe wszystkie pod jednym kanałem. Na szczescie nic sie nie stało ale jak widac czasami w błahych sprawach sa wtopy. Edytowano 29 lutego 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izapat #899 Napisano 4 marca 2020 Wracając do Kef r3 . Zadziwiają mnie te kolumny ,sam już nie wiem ,czy je sprzedać czy zostawić.Głos Katie Melu-y-i nie wiem jak będzie poprawnie.. nabrał powietrza,ale wysokie dalej są delikatnie cofnięte.Wydaje mi się ,że taki Primare i22 czy i32 załatwił by sprawę, a może Hegel? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kraft #900 Napisano 4 marca 2020 Wokale w ich wykonaniu są popisowe (posłuchaj płyty Anny Marii Jopek "Upojenie"). Mi się KEF-y tak spodobały, że postanowiłem jakieś sobie kupić. Inaczej tęskniłbym przez resztę życia za tym oddechem w wokalach. Tylko jeszcze nie wiem na który model padnie. 10 minut temu, izapat napisał: wysokie dalej są delikatnie cofnięte.Wydaje mi się ,że taki Primare i22 czy i32 załatwił by sprawę, a może Hegel? A może podkręć sobie trochę wysokie gałką. Taki eksperyment nic nie kosztuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach