ArekSt #1 Napisano 21 października 2019 Cześć, Przejrzałem kilka tematów na forum i widzę, że w tym zakresie cenowym zazwyczaj polecane są Sennheiser HD 4.40. Czy jest dla nich jakaś alternatywa? Czego oczekuję od słuchawek: 1. Jak najlepszego stosunku jakość dźwięku/cena (wiem, że w tym zakresie nie dostanę słuchawek studyjnych i dlatego takich nie szukam ) 2. Działanie bezprzewodowe i przewodowe 3. Najlepiej wokółuszne, ale nauszne też wchodzą w grę 4. By osoby w otoczeniu nie słyszały tego, czego akurat słucham 5. Słuchawki głównie do rocka/metalu. Fajnie by był wyraźny bas (by gitara basowa i perkusja dobrze brzmiały), ale nie musi być to bas pod klimaty techno/hh 6. Jeśli ktoś ma na ten temat wiedzę, to by parowały się dobrze z komputerem - w większości wypadków będę słuchał z laptopa, choć czasem może z telefonu. Ale docelowo chcę ich także używać do ćwiczenia gry na gitarze, więc fajnie, by dobrze współpracowały ze piecem gitarowym. Jeśli warto dołożyć ze 100 zł i kupić coś lepszego, to też dajcie takie opcje, to je rozważę, czy dam radę dorzucić trochę kasy Z góry dzięki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 23 października 2019 Cześć, W cenie HD4.40 bt bardzo ciężko będzie zaproponować alternatywę, ponieważ są to bardzo dobre słuchawki. W kwocie 449zł są dostępne Audio Technica ATh-SR30BT, które są dynamiczniejsze ale w muzyce, którą słuchasz może brakować nieco basu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArekSt #3 Napisano 25 października 2019 Dzięki za odpowiedź A gdybym mógł wydać tak do 550-600 zł? Da się coś dobrego znaleźć? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #4 Napisano 25 października 2019 Polecam przyjrzeć się słuchawkom MEE Audio z serii Matrix. Więcej na temat dźwięku pisaliśmy miedzy innymi w tej recenzji: https://rms.pl/testy/sluchawki-i-odtwarzacze-przenosne/2782-mee-audio-matrix3-vs-akg-y45bt-sluchawki-bluetooth-do-domu-i-do-miasta-test-recenzja-opinie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 25 października 2019 AKG K845 BT Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #6 Napisano 26 października 2019 Tylko Sennheiser HD 4.50 jak będą tanieć w tym tempie, co wcześniej to konkurencja się nawet nie zbliży. Ewentualnie AKG o których pisze kolega wyżej. Ale tylko raz miałem je na głowie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 26 października 2019 Są jeszcze Edifier W860NB. Nie miałem z nimi do czynienia lecz zapowiadają się ciekawie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArekSt #8 Napisano 26 października 2019 Przejrzałem wszystkie zaproponowane przez Was słuchawki i będzie to trudny wybór. Widzę, że Sennheisery są w tych okolicach cenowych faktycznie trudne do pobicia. Jeśli chodzi o AKG, to trochę za drogie, choć musiałbym negocjować ze sobą i z żoną. Sennheisery HD 4.50, MEE i Edifiery wyglądają bardzo ciekawie. Więc prześpię się z tematem i zastanowię się, które wybrać. Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wohard #9 Napisano 7 listopada 2019 Podłącze się do tematu, podobny budżet i założenia.Nie potrzebuję ANC, głównie rock, metal, bardzo często będę słuchał z laptopa z BT 4.0 APTX, raczej wokółuszne. Teraz pytanie, czy w tej kwocie znajdę słuchawki lepsze niż obecnie posiadane Mee Matrix 2? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #10 Napisano 7 listopada 2019 Jeśli masz jakieś ulubione słuchawki przewodowe, to najlepiej zrobisz kupując do nich dobrej jakości odbiornik bluetooth , taki jak np. Astell&Kern AK-XB10. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wohard #11 Napisano 9 listopada 2019 Nie mam w ogóle słuchawek przewodowych i raczej bym nie chciał kolejnych gadżetów. Dlatego pytałem czy w tej kwocie jest sens szukać czegoś w/w czy uzbierać większą kwotę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #12 Napisano 9 listopada 2019 W tej cenie chyba nic szczególnie ciekawego nie kupisz. Może jeśli trafisz na jakąś promocję. Niedawno widziałem w podobnej cenie w promocji Edifier W860NB. Teraz w wersji złotej są niewiele drożej. Nie słyszałem ich jednak. Na podstawie recenzji zapowiadają się dobrze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach