Jarosław Walkiewicz #1 Napisano 29 października 2019 Witam, posiada ktos w urzytkowaniu Amplituner Yamaha AVENTAGE -AVENTAGE RX-A3060, lub -AVENTAGE RX-1010 Jakie wasze reflekscje ? Problemy ze sprzetem ?? Opinie ?? Wasze zdanie czy warto kupic yamahe ?? Macie sprzet od nowości czy z rynku wtórnego Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #2 Napisano 29 października 2019 38 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał: Wasze zdanie czy warto kupic yamahe ?? A RX-A3030 może być , bo akurat cóś takiego mam od pięciu lat ? _Powiem tak , po za tym , że pewnego pięknego dnia wyłączyli mi radio internetowe reszta jest ok. Działa bez zarzutu , system kalibracji ośmiopunktowy ,więc w porządku , Atmosu nie mam ,ale też go nie potrzebuję , w KD jest dobrze w muzyce ..... to już kwestia upodobań , dla mnie słabo. Aha , przez pięć lat, od wycierania kurzu miękką ściereczką starła się farba na obudowie / nic , nigdy na tym amp. nie stało/ , obok stoi 32 letnia końcówka mocy, także Yamahy na której stał i tuner i pre i inne różne klocki i nie ma nawet ryski Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 30 października 2019 Ja 3030 nie testowałem ale od końcówek 70 tak. Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Ale na tle innych ampli AV nie odstaje. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Repugnant #4 Napisano 1 listopada 2019 mam polacam bez problemow jak na razie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Walkiewicz #5 Napisano 1 listopada 2019 Dnia 29.10.2019 o 15:19, tomek4446 napisał: A RX-A3030 może być , bo akurat cóś takiego mam od pięciu lat ? _Powiem tak , po za tym , że pewnego pięknego dnia wyłączyli mi radio internetowe reszta jest ok. Działa bez zarzutu , system kalibracji ośmiopunktowy ,więc w porządku , Atmosu nie mam ,ale też go nie potrzebuję , w KD jest dobrze w muzyce ..... to już kwestia upodobań , dla mnie słabo. Aha , przez pięć lat, od wycierania kurzu miękką ściereczką starła się farba na obudowie / nic , nigdy na tym amp. nie stało/ , obok stoi 32 letnia końcówka mocy, także Yamahy na której stał i tuner i pre i inne różne klocki i nie ma nawet ryski to troche nie możliwe że sprzęt za ładnych parę tysiecy zł i lakier nie wytrzymał próby czasu... A może to poprostu dzisiejsze czasy, gdzie wszystko ma wytrzymać do końca gwarancji .... Jaki masz sprzet w posiadaniu jeśli można wiedzieć, tylko Yamaha ??? 1 godzinę temu, Repugnant napisał: mam polacam bez problemow jak na razie. Jak długo ?? masz od nowości ?? Czy masz problemy z lakierem jak kolega wyżej ??? Dnia 30.10.2019 o 08:15, S4Home napisał: Ja 3030 nie testowałem ale od końcówek 70 tak. Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Ale na tle innych ampli AV nie odstaje. Pozdrawiam Zatem co zasugerował byś w tej klasie ?? Denon, Onkyo TX NR 1010 ?? Luxman Dnia 29.10.2019 o 15:19, tomek4446 napisał: A RX-A3030 może być , bo akurat cóś takiego mam od pięciu lat ? _Powiem tak , po za tym , że pewnego pięknego dnia wyłączyli mi radio internetowe reszta jest ok. Działa bez zarzutu , system kalibracji ośmiopunktowy ,więc w porządku , Atmosu nie mam ,ale też go nie potrzebuję , w KD jest dobrze w muzyce ..... to już kwestia upodobań , dla mnie słabo. Aha , przez pięć lat, od wycierania kurzu miękką ściereczką starła się farba na obudowie / nic , nigdy na tym amp. nie stało/ , obok stoi 32 letnia końcówka mocy, także Yamahy na której stał i tuner i pre i inne różne klocki i nie ma nawet ryski I dlaczego akurat spośród wielu marek akurat Yamaha ?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #6 Napisano 1 listopada 2019 13 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał: to troche nie możliwe że sprzęt za ładnych parę tysiecy zł i lakier nie wytrzymał próby czasu... Dokładnie za 8k., choć na początku kosztował 10 k. , na obudowie jest cieniutka warstwa lakieru proszkowego więc nic dziwnego że się ściera. Dnia 30.10.2019 o 08:15, S4Home napisał: Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Potwierdzam . 17 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał: Jaki masz sprzet w posiadaniu jeśli można wiedzieć, tylko Yamaha ??? Reszta moich klocków w opisie poniżej. Dodam , że do Pre Out RX-A3030 podpięte mam dwie końcówki mocy jedna na fronty , druga centralny. Jak by powiedzieć , jest trochę lepiej niż z samego amp. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Walkiewicz #7 Napisano 1 listopada 2019 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Dokładnie za 8k., choć na początku kosztował 10 k. , na obudowie jest cieniutka warstwa lakieru proszkowego więc nic dziwnego że się ściera. Potwierdzam . Reszta moich klocków w opisie poniżej. Dodam , że do Pre Out RX-A3030 podpięte mam dwie końcówki mocy jedna na fronty , druga centralny. Jak by powiedzieć , jest trochę lepiej niż z samego amp. I dlaczego akurat Yamaha, spośród wielu marek dostepnych ?? tuba Mivoc SW 1500 a nie np Yamaha NS-SW 700 ?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Walkiewicz #8 Napisano 2 listopada 2019 20 godzin temu, Repugnant napisał: mam polacam bez problemow jak na razie. Jak długo ?? masz od nowości ?? Czy masz problemy z lakierem jak kolega wyżej ??? Dnia 30.10.2019 o 08:15, S4Home napisał: Ja 3030 nie testowałem ale od końcówek 70 tak. Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Ale na tle innych ampli AV nie odstaje. Pozdrawiam Zatem co zasugerował byś w tej klasie ?? Denon, Onkyo TX NR 1010 ?? Luxman 20 godzin temu, Repugnant napisał: mam polacam bez problemow jak na razie. Jak długo ?? masz od nowości ?? Czy masz problemy z lakierem jak kolega wyżej ??? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Repugnant #9 Napisano 2 listopada 2019 mam od nowosci bedzie juz chyba ze 3lata.nie nie mam problemow z lakierem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 4 listopada 2019 Ja też nie. Mogę zobaczyć to zdjęcie gdzie jest problem z lakierem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach