rogal #1 Napisano 20 kwietnia 2007 Szukam odtwarzacza do tego amplitunera, brałbym DV6001 bo uniwersalny i mnie tym kusił, a pomyślałem, że ja przecież nie mam płyt SACD i DVD-Audio, więc to mi nie potrzebne. Nie upieram się nawet na Marantza, może być innej firmy, byle ładnie grało w kinie i czasem na CD. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #2 Napisano 20 kwietnia 2007 Wieloformatowiec z SACD i DVD-Audio ma też swoje zalety. O ile płytę SACD trzeba kupić z " pełną świadomością"to DVD-Audio często dodawana jest jako bonus do płyt CD ,miałem tak w przypadku The Beatles "Love" oraz Donalda Fagena "Morph Cat" oraz jeszcze dwóch innych i jak by moje DVD nie miało tych formatów to bym sobie nie posłuchał . Oraz nagroda w postaci fantastycznej jakości nagrań chociaż sprzęt do KD mam już nie najnowszy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred #3 Napisano 23 kwietnia 2007 Im niższa jakość (i cena) sprzętu tym trudniej zauważyć różnice, ponadto DVD-Audio czy SACD już przechodzą do historii, Sony nawet nie robi napędów SACD. Nie zawracałbym sobie tym głowy, choć jeśli Ci DV6001 pasuje do amplitunera i gra przyzwoicie to czemu nie, zapomnisz o tych DVD-A/SACD i tyle Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbigniew #4 Napisano 25 kwietnia 2007 Słuchałem ostatnio takiego kompletu Marantza w sklepie, gra dynamicznie, z dużym rozmachem, ale słuchaliśmy tylko na płytach DVD-Video. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #5 Napisano 25 kwietnia 2007 DVD-Audio a zwłaszcza SACD-a trzeba posłuchać na w miarę przyzwoitym sprzęcie oraz z dobrze ustawionymi kolumnami i wtedy można sobie wyrobić zdanie na ten temat. W przeciwnym wypadku dyskusja jest jałowa i pozbawiona sensu vide zanikające i wymierające formaty. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach