Michał Trojan #1 Napisano 19 listopada Witam! Jestem tutaj nowy. Szukam zestawu stereo gdyż naczytałem się że soundbary to lipa i szkoda na to wydawać pieniądze. Interesuje mnie zestaw max do 3500zl (mogą być propozycje używane aczkolwiek nigdy do takiego sprzętu zaufania nie miałem). Przeznaczenie: muzyka i filmy aczkolwiek z naciskiem na muzykę. Słucham głównie muzyki metal/rock oraz trance techno. Pomieszczenie 25m² 5x5 Źródła dźwiękowe które mam zamiar używać to tv/komputer/telefon czyli Spotify/YouTube. Dodatkowo mam pytanie czy jest sens szukać amplitunera z wyjściem HDMI (podłączenie pod tv) Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #2 Napisano 19 listopada No to co? Klasycznie jakaś multimedialna Yamaha pokroju RN 402 , głośniki Indiana Line lub Pylon Audio. Z HDMI raczej nic nie znajdziesz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 20 listopada Witaj, zacznę od Twojego ostatniego pytania o złącza HDMI. Jest to funkcja bardzo wygodna, pozwalająca na podłączenie wszystkich źródeł audio-video do amplitunera i wyprowadzenie jednym kablem HDMI sygnału do telewizora. Niestety to wyposażenie dostępne jest tylko w droższych amplitunerach stereofonicznych, w podanym przez Ciebie budżecie kompletnie niże zmieścimy się z dobrym zestawem z kolumnami. Musimy zejść trochę niżej, do prostszych modeli. Moja propozycja to Yamaha R-N602 z STX Electrino 250 lub w podobnej cenie zestaw z kolumnami Pylon Audio Pearl 27. Można jeszcze minimalnie zejść z ceną do modelu amplitunera Yamaha R-N402D lub Onkyo TX-8250. Słuchasz jednak mocniejszych gatunków muzycznych, lepiej sprawdzi się Yamaha i to model wyższy 602. Przyjrzyj się proszę moim propozycją, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 20 listopada Witaj, W tej cenie to faktycznie klasyczny system. Nie ma się co rozwodzić nad tym tylko trzeba słuchać. Sprzętu wymiennie Onkyo 8250 lub Yamaha 602 niżej nie schodz! I do tego melodika bl40mkIII albo tannoy 7.4 Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch oraz po lepsze ceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach