ziele_37 #1 Napisano 26 listopada 2019 Witam. Ile wolniej przestrzeni nad sobą potrzebuje amplituner ( w moim przypadku Onkyo TX-NR686 ) żeby wentylacja przebiegala prawidłowo ? W moim przypadku, gdybym umieścił go w moiej szafce RTV miałbym nad nim około 4-5 centymetrów. Czy tyle wystarczy ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #2 Napisano 26 listopada 2019 Raczej za mało jak masz zamiar katować amplituner wysokim poziomem głośności. Rozsądnie byłoby też odsłonić tył szafki lub przynajmniej wyciąć w nim wentylację. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziele_37 #3 Napisano 27 listopada 2019 Katowania amplitunera raczej nie będzie. Na razie działa na 55-65 %, myślę że w rzadkich przypadkach będzie dochodziło do 75%. To chyba nie jest katowanie ? Jeżeli chodzi o tylną ściankę to oczywiście w tym miejscu półki już jej nie ma zastanawiałem się też nad jakimś małym wiatraczkiem pod USB co by trochę ciepłego powietrza z nad ampli na tył półki wyrzucał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #4 Napisano 27 listopada 2019 Jak nie ma ścianki to głowy sobie nie zawracaj Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 27 listopada 2019 Zdecydowanie za mało. W przypadku Onkyo to pewniak że ci siądzie. Moim zdaniem tylna ścianka czy jest czy nie nic tu nie zmieni. Nie pakuj go tam. Montowałem kilka razy Onkyo w takich miejscach żywotność 1/3. Stąd się później biorą właśnie plotki o Ich awaryjnosci. One nie są awaryjne tylko ludzie tak je używają. Sam miałem Onkyo i tobie go nie polecam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziele_37 #6 Napisano 27 listopada 2019 No dobra. To jaka powinna być minimalna odległość od półki nad ampli żeby mógł sobie spokojnie pracować ? 15 cm ? 30 cm ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 27 listopada 2019 Minimalnie taka jaką ma wysokość sam ampli. Ale to absolutne minimum. Ja bym Onkyo wogole nie stawiał w półce. U mnie stał na i grał wiele, wiele lat Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach