Gandalf Szary #1 Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Witam, otóż skutecznie doradziliście mi w wyborze sprzętu pod kino domowe, wiem już co kupuję. Jednakże sam sprzęt to jedno, a mieć czym go do siebie podłączyć to drugie... A ja kompletnie się nie znam, to będzie mój pierwszy zestaw jak i styczność z czymś lepszym niż jakieś standardowe głośniki stereo 2.0 do kupienia za przysłowiową stówkę. Zestaw składa się: Denon AVR-X1600H - ampli Polk audio T531 - zestaw 5.0 Klipsch R-120SW - sub Teraz czym to podłączyć żeby dobrze to zagrało i nie zmieniać kabla za rok, bo poleciało się na Janusza i wzięło najtańsze kable, bo kabel to kabel? Myślę, że spokojnie wyjdzie mi do głośników surround jakieś 5-6/7 metrów potrzebnego kabla, czyli w grę wchodziłby kabel długości 10 metrów. Dystans od kolumn podłogowych do ampli powinien wynosić z jakieś... 2 metry? Subwoofer podobnie, będzie bezpośrednio pod ampli. A od centralnego, będzie tuż przy samym amplitunerze. I teraz czy wszystkie kabelki powinny być równej długości? Słyszałem iż prawidłowo powinny mieć równą długość żeby dobrze to zagrało, a przynajmniej że jest taka zasada. Jednakże tak jak mówię, nie znam się na tym i jestem kompletnie zielony w te klocki. Poradzicie? Budżet... Nie chcę też oszczędzać jak żyd na każdym metrze kabla, ale też nie przesadzać. Tak z jakieś... 200 do max 400 złotych? (O ile prawda nie okaże się zbyt brutalna i jest to nie wystarczające) Z góry dzięki za odpowiedzi! Edytowano 30 listopada 2019 przez Gandalf Szary Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #2 Napisano 30 listopada 2019 Do tej klasy sprzętu moim zdaniem wystarczy zwykły miedziany kabel ze szpuli. Interkonekt do połączenia suba z amplitunerem np melodika. W 400 zł powinieneś się zmieścić. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #3 Napisano 30 listopada 2019 Do tej klasy sprzętu moim zdaniem wystarczy zwykły miedziany kabel ze szpuli. Interkonekt do połączenia suba z amplitunerem np melodika. W 400 zł powinieneś się zmieścić. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach