cin_mar #1 Napisano 11 grudnia 2019 Witajcie koledzy Potrzebuję porady w zakupie kompaktowego zestawu do sypialni o kształcie prostokąta i wymiarach 3x3,8 - w sumie powierzchnia ma ok.11m2 Interesuje mnie zestaw z głośnikami typu PolkAudio TL1600, które kiedyś miałem i gry całkiem przyjemnie, aczkolwiek tym razem potrzebuję zestawu 2.0 lub 2.1 Aktualnie posiadam kolumny Magnat Quantum 673 z innego pomieszczenia, aczkolwiek chciałbym w sypialni mieć coś bardziej kompaktowego, tak więc te pewnie pójdą na sprzedaż i tu pytanie na co je zmienić Budżet jaki chcę przeznaczyć to ok.1200-1400zł Myślałem o pianocraft ale w tym budżecie mogę pozwolić sobie na model 840, pytanie czy warto. A może całkiem inna koncepcja? Na pewno zależy mi na DLNA, odtwarzaniu z NAS, BT lub chrommcast będą miłym dodatkiem, aczkolwiek posiadam chromecast audio, które mogę tu wykorzystać. Myślałem też o streamerze Pioneera NP-01 i jakimś wzmacniaczu Z innej strony może i wystarczyłby soundbar, ale miałem kiedyś samsunga n650 za ponad 1500zł i dźwięk był taki sobie, chyba że są jakieś polecane modele w tym budżecie, które coś potrafią Tu nie chodzi o nie wiadomo jak głośne granie, ale niech będzie chociaż czysto Doradźcie coś proszę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 11 grudnia 2019 (edytowany) Do sypialni to raczej muzyka w tle. Czy tak? @MobyDick mógłby polecić coś mało gabarytowego. I kolumny. Przykład. https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-smsl-ad-18-2x80w-bluetooth-CID99-IDCOetc.html#position=1&page=1 Pozdrawiam Edytowano 11 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz S. #3 Napisano 11 grudnia 2019 Może 2 sztuki Ikea Symfonisk ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 11 grudnia 2019 Ja bym do tych Magnat Quantum 673 podłączył wzmacniacz taki jak SMSL Q5pro, pod wejście optyczne Chromecast Audio i do coaxial taki adapter obsługujący wszystkie protokoły aptX . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cin_mar #5 Napisano 11 grudnia 2019 No tylko właśnie to się ma już nijak pod względem kompaktowosci. bo nie dość ze kolumny spore jak do sypialni przynajmniej jak dla mnie, to w grę wchodzi wzmacniać, chromecast i jeszcze jeden adapter. To wg mnie już przerost formy nad treścią. Pamietajmy to tylko sypialnia. Czyli w grę wchodzi jakiś film bez przesady głośno, jakaś muzyka w tle czy radio nic więcej. Nosze się z zamiarem zakupu Żarówek philips nie, stad jakiś inteligentny głośnik również wchodził w grę. Aczkolwiek myślałem o zwykłym Google home mini tylko do komend. chyba ze jakiś Amazon echo, czy tez kg wk7 ? a co powiedzie nad jakimiś zestawami hkts 2.1 od harmana w tym przedziale? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #6 Napisano 11 grudnia 2019 Ten wzmacniacz jest bardzo mały, a adaptery nie musza stać na wierzchu. One również mają małe gabaryty. Kolumny możesz zmienić i podłączyć do wzmacniacza subwoofer, bo ma wyjście na niego. Wzmacniacz ma 14 cm szerokości i 3 wysokości. Pianocrafty są przy nim ogromne . Za to jest od nich znacznie lepiej zrobiony. Ten adapter ma zapewne takie wymiary w mm a nie w cm . Czyli 66 mm szerokości i 27 mm wysokości. Nawet jak go postawisz na wzmacniaczu nadal nie przekroczysz 6 cm wysokości . Chromecast Audio ze swoimi 5 cm średnicy , również nie jest niczym olbrzymim . Za to uzyskasz dźwięk nieporównywalny z głośniczkami. Może nie warto starać się o mniejsze do puki nie będziesz miał czegoś mniejszego i lepiej grającego z subwooferem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 11 grudnia 2019 SMSL AD-18 ma wbudowany odbiornik bluetooth i kwestia połączeń jest dość dziwaczna w nim, ale też może się nadać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach