Trikuba #1 Napisano 13 grudnia 2019 (edytowany) Witam mam pytanie jakie kolumny polecacie do Integry Pioneer a70da do tego streamer n70ae pomieszczenie 50 m2. Bass refleks raczej z przodu będą stały blisko ściany. Edytowano 13 grudnia 2019 przez Trikuba Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 14 grudnia 2019 Witaj, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim czy całe pomieszczenie 50m2 będzie nagłaśniane, czy jest wydzielona jakaś część, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się za parę kolumn. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolodziejski #3 Napisano 14 grudnia 2019 Zamiast absurdalnie drogiego 6500pln pioneer a70da, weź pioneer a70 bo używka kosztuje 2-2,5k, ,a ten sam DAC z wejściem masz przecież w planowanym stramerze n70. To co zostanie dołóż do kolumn, ale w taki metraż ciężko będzie, ten pioneek 70 mocarz nie jest. W 50m masz brak miejsca na ustawienie kolumn? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trikuba #4 Napisano 17 grudnia 2019 (edytowany) Klocki pionka już mam n70ae kupiłem nowego za 3500 . kolumny beda stały w zabudowie Niestety ale nic nie da się zrobić... ale do dłuższego słuchania będzie je można wyciągnąć jak na zdjęciu. Dlatego chcę, żeby bass refleks był z przodu bo nie zawsze będą grały swobodnie. Teraz grają opticony 6. Trochę za bardzo szczegółowo. Pomieszczenie otwarte kanapa na środku ok 3 mery od kolumn, czarne miejsca w ścianie to miejsce na kolumny . Myślałem o Audiovector QR5 Edytowano 17 grudnia 2019 przez Trikuba Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 18 grudnia 2019 Serio pakujesz je w te wnęki? No oczywiście że do jasnego cyfrowego Pioneera te opticony to słaby wybór. Ja bym szedł w elac 247, chario Pegasus albo zamknięte bez bas reflexu kefy q950. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trikuba #6 Napisano 18 grudnia 2019 Dziękuję wszystkim za pomoc byłem dzisiaj salonie ze swoimi klockami. Pierwsze co to zmieniliśmy kable xlr z qed 40 na Cardas Pasec. już po tej zmianie góra była mniej stalowa. Przesłuchałem 7 par. Focal Aria 936 Triangle Esprit Antal EZ Triangle Genese Quartet Opera Quinta SE KEF R7 KEF Q950 Audium Comp 7.2 Drive Najlepiej moimi klockami zagrały ........ i to w opinii wszystkich słuchających KEF Q950. Najtańsze w zestawieniu. :) Bass super i miękka góra. Tworzą idealną parę wiec jutro jeszcze testuje w domu i ..... mam do sprzedania nowe Dali Opticon 6 🙂 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 19 grudnia 2019 A wiesz dlaczego? Bo kef zgrał się z tym pioneerem barwa dźwięku i wcale mnie to nie dziwi mimo że najtańsze. Gdzie kupiłeś te opticony ? Nie możesz oddać? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trikuba #8 Napisano 23 grudnia 2019 Jakie kable głośnikowe polecacie do tego zestawu które nie grają zbyt jasno Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #9 Napisano 23 grudnia 2019 Melodika to kable głośnikowe, które grają dość ciemno https://sklep.rms.pl/kable-glosnikowe-konfekcjonowane-z-wtykami/0,melodika#ProductFilters Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trikuba #10 Napisano 23 grudnia 2019 No właśnie myślałem o Brown sugar Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach