mendlik #1 Napisano 28 grudnia 2019 Poszukuje zestawu stereo z przeznaczeniem do odsłuchu muzyki i do TV dla melomana. Pokój w którym będzie stał zestaw ma 26m^2 i w grę wchodzą tylko kolumny podstawkowe, które będą stały przy ścianie. Chciałbym się zmieścić w przedziale 4-6tys złotych. Najczęściej słucham jazzu, muzyki klasycznej i starego rocka. Od zestawu, poza dobrej jakości dźwięku, oczekuje: - możliwości odsłuchu ze Spotify/Tidal - jednego pilota dla TV i amplitunera. Chciałbym aby zestaw automatycznie włączał się wraz z TV. Dopiero zapoznaje się z tematem i choć googluje cały tydzień nadal mam kilka pytań: - Czy istnieje opcja aby amplituner bez HDMI wybudzał się wraz z TV? - Czy Spotify puszczony ze SmartTV/RaspberryPi jest odpowiedniej jakości? - Dlaczego amplitunery aspirują aby stać się HUBem HDMI i przekazywać video do TV? Dlaczego nie wystarczy aby obsługiwały audio wychodzące z TV? - Wymarzonym zestawem byłby prosty, dobry, ponadczasowy amplituner obsługujący wyjście audio z TV i wybudzający się wraz z TV. Czy istnieje takie rozwiązanie? Proszę o pomoc. Przeczytałem wiele poradników. Jednak mam wrażanie że żaden z nich nie odpowiada na te pytania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 28 grudnia 2019 Poczytaj o chromecastach, dział audiofile dyskutują, klub chromecast audio. Jest tam sporo informacji, które mogą Cię zainteresować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach