Tomasz Mróz #1 Napisano 29 grudnia 2019 Hejka witam. Nie mogę się zdecydować które z tych modeli słuchawek będą odpowiednie i starczą mi na dłuższy czas. Przez długi czas miałem na głowie serię sony MDR-XB800 czasem mdr xb1000 i na tyle przyzwyczaiłem się do ich brzmienia że wszystkie słuchawki z wystawki mediamarkt czy mediaexpert są strasznie papierowe w brzmieniu. Znalazłem kilka takich które mają w miarę dobrą opinię w internecie. Które z nich polecacie? Może coś innego w granichach 500-900 zł? Denon AH-GC25W XPG Precog 7.1 AKG K371 Denon AH-D1200 Beyerdynamic DT240 PRO Co powiecie o wysoko ohm-owych słuchawkach? np: Beyerdynamic DT770 Pro 250Ohm. Czy może one będą ok? Jaki wzmacniacz do nich będzie dobry? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #2 Napisano 31 grudnia 2019 Sam fakt wysokiej impedancji jeszcze nie świadczy o tym ze słuchawki będą Ci odpowiadały. Zwykle wersje o niższej impedancji tych samych modeli oferują więcej basu, te o wyższej są zwykle bardziej detaliczne. Problemem jest zwykle potrzeba używania wzmacniacza o wyższym napięciu wyjściowym lub wzmacniacza z wyjściem słuchawkowym podłączonym do końcówki mocy przewidzianej do podłączenia głośników, poprzez rezystory. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach