Amator0 #1 Napisano 29 grudnia 2019 Bardzo proszę o propozycję kolumn podłogowych do Yamaha RX-A860 (obecnie mam NS-8900 Yamaha) brakuje mi w nich ciepłego, głębokiego basu, a przy wysokich tonach wyrazistości. Pomieszczenie odsłuchowe 6x4. Kolumny przeznaczone będą zarówno do słuchania muzyki (elektroniczna, house, rock) oraz jako element kina domowego (posiadam kolumnę centralną, sub-a i dwie tylne e8900). dysponuje budżetem około 3500zł Zastanawiałem się nad CANTON GLE 496.2, , JBL studio 290. Bardzo pilne. Z góry dziękuję Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 30 grudnia 2019 Moim zdaniem w tym budżecie nie kupisz lepszych kolumn niż masz. 8900 to stary ale bardzo udany model. Canton na pewno nie da ci ciepłego grania! Wyrazistości u góry z Yamaha aż nad to. Bardziej bym obstawiał używane Dali ikon 6 mkII może heco celan GT jeśli gdzieś znajdziesz w tej cenie Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amator0 #3 Napisano 30 grudnia 2019 Witam. Bardzo dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 30 grudnia 2019 Witaj, Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet, spójrz na Pylon Audio Diamond 25 oraz Polk Audio RTI A7. To dwie konstrukcje, które dadzą Ci zdecydowanie lepsze brzmienie w Twoim systemie. Z tańszych rozwiązań Heco Aurora 700, to tania i bardzo przyzwoita konstrukcja. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach