Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Mam problem ze wzmacniaczem od systemu 2.1 edifier s730. Przy normalnej głośności jest wszystko cacy, ale gdy dam głośniej ( nie jest to nawet połowa mocy ) subwoofer zaczyna wydawać paskudne dźwięki, a membrana zaczyna inaczej pracować. Problem zaczyna się przy głośności załóżmy 35 wcześniej wszystko dobrze, ale jak już zacznie strzelać to później nawet przy 28 są te strzały, ale jak ściszę znowu do 15 to tak jakby coś ostyga i znowu można słuchać do 34 a trzaski zaczynają się przy tych przykładowych 35. W satelitach nic takiego się nie dzieję - sam subwoofer. Podłączałem również inny słabszy subwoofer który miałem pod ręką żeby wykluczyć sam głośnik i działo się dokładnie to samo. Poniżej podsyłam link do filmiku na youtube z tym właśnie zjawiskiem. 

https://www.youtube.com/watch?v=AeFqhItG8OQ

Pozdrawiam i liczę na pomoc fachowców. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Taki efekt występuje przy przesterowaniu przed wzmacniacza , może jakiś kondensator padł .

A jak dasz słabszy sygnał na subwoofer też to samo występuje ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Tak, też to występuje na różnych glosnosciach i z różnych źródeł. Subwoofer już oddałem do serwisu, więc dam znać co było przyczyną. 
 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Utwórz nowe...