Luxon23 #1 Napisano 16 stycznia 2020 Witam, mam problem z tylnym głośnikiem w Yamaha RX-V 457. Głośnik na pewno jest sprawny, chodzi o to że w ustawieniach jak wchodzę na back nie da się zwiększyć ani zmniejszyć poziomu głośności, wygląda to mniej więcej tak. Back - - - Jak podejść do tematu, czy możliwe że końcówka jest spalona i taki jest tego efekt, jak to sprawdzić? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luxon23 #2 Napisano 17 stycznia 2020 Dnia 16.01.2020 o 12:16, Luxon23 napisał: Witam, mam problem z tylnym głośnikiem w Yamaha RX-V 457. Głośnik na pewno jest sprawny, chodzi o to że w ustawieniach jak wchodzę na back nie da się zwiększyć ani zmniejszyć poziomu głośności, wygląda to mniej więcej tak. Back - - - Jak podejść do tematu, czy możliwe że końcówka jest spalona i taki jest tego efekt, jak to sprawdzić? Pozdrawiam. Witam, czy ktoś tu odpisuje na posty? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #3 Napisano 17 stycznia 2020 cześć, jak widać po innych tematach, jakiś ruch jest. Ale żeby uzyskać odpowiedź, należy sprecyzować pytanie. Podać jak najwięcej wiadomych. U Ciebie wiadomo tylko tyle, że masz w ampli nieaktywną regulację głośności "back". Jakie masz kolumny, w jakim układzie ustawione, czym i jak podpięte do ampli? Wrzuć jakieś rysunki/fotki ustawienia kolumn, podłączenia do ampli, ustawień w ampli etc. Skąd pewność że "głośnik" jest sprawny? Nie oczekuj wiele od innych, dając niewiele od siebie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 21 stycznia 2020 Czy w teście szumów głośnik słychać? Czy YPAO go wykrywa? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luxon23 #5 Napisano 22 stycznia 2020 Witam, chciałem podziękować za pomoc na Forum, skontaktowałem się jednak z serwisem Audioklan w Marki i Pan opowiedział mi dokładnie wszystko o moim sprzęcie a nawet wiecej. W każdym razie problem polegał na tym że back nie był aktywny wystarczyło wejść w set menu i go włączyć i ustawić. Pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 23 stycznia 2020 No to gdybyś zrobił Dnia 21.01.2020 o 11:54, S4Home napisał: Czy w teście szumów głośnik słychać? Czy YPAO go wykrywa? To byś miał problem rozwiązany Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luxon23 #7 Napisano 23 stycznia 2020 No tak, ważne że działa że nic nie jest uszkodzone. W każdym razie dzieki za pomoc, pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach