karola19827@wp.pl #1 Napisano 20 lutego 2020 Witam mam pytanie, zastanawiam się nad zakupem sundbara Focal Dimensjon+Sub Air a sundbarem JBL Bar 5.1. Czy ktoś jest w stanie doradzić mi fachowo? W każdym sklepie mówią mi coś innego bo wiadomo każdy chwali swój towar i chce go sprzedać. Lubie głośno słuchać muzyki a kino swoją drogą. Pomieszczenie jest wielkości 30 metrów kwadratowych. Co lepiej zagra? Jaki zestaw jest lepszy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 20 lutego 2020 Cześć, Jeśli szukasz bardziej szczegółowego brzmienia to focal powinien przypaść Ci bardziej do gustu. Jbl to nieco lepsza dynamika i odrobinę cieplejszy charakter brzmienia. Dodatkowo jbl posiada mocniejszy bas. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #3 Napisano 20 lutego 2020 tyle pieniędzy psu w d***. Żaden soundbar nie nadaje się do smakowania muzyki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 20 lutego 2020 Jest oczywiście w tym dużo prawdy ale nie każdy jest w stanie pozwolić sobie na klasyczny system stereo. Wielu osobom zależy na wzmocnieniu sygnału z telefonu i od czasu do czasu na słuchaniu muzyki. Co raz czestrzym wyborem zamiast soundbarów stają się monitory aktywne takie jak System Audio Saxo 7 Active. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #5 Napisano 20 lutego 2020 Ale warto uświadamiać, może wtedy wygospodarowanie takiego miejsca będzie możliwe - tym bardziej, że autor tematu nic o braku miejsca (póki co) nie wspomniał. A tu wchodzi w grę 30m2 i "głośne słuchanie muzyki" 1 godzinę temu, Q21 napisał: Co raz czestrzym wyborem zamiast soundbarów stają się monitory aktywne i to już jest dużo rozsądniejsze rozwiązanie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #6 Napisano 20 lutego 2020 Oba soundbary umożliwiają na prawdę głośne słuchanie i warto się o tym przekonać. Wiem doskonale, że są to znienawidzone urządzenia przez większość osób ale niektórzy biorą pod uwagę wyłącznie tego typu urządzenia i spełniają ich oczekiwania. Osobiście także bym kierował się ku monitorom aktywnym, które zagrają lepszą prezentacją sceny dźwiękowej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 20 lutego 2020 Jeśli masz wybrać z przyłożonym pistoletem do skroni to idż w Focala. Jeśli jednak chcesz mądrze wydać pieniążki to 8 godzin temu, Markcox napisał: tyle pieniędzy psu w d***. Żaden soundbar nie nadaje się do smakowania muzyki. Idż w zestaw stereo na monitorach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach