Cezarr #1 Napisano 23 lutego 2020 Tannuy ,Marantz ,Denon ,Onky Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cezarr #2 Napisano 23 lutego 2020 Witam , jestem nowy na forum i prosze o pomoc. Moje kolumny tannoy dc6t se, grają aktualnie z marantz pm 8005 . Poszukujje nowego brzmienia. Myślę o chińskiej lampie Yaqin mc 13s . Czy wedlug was bedzie to dobre połączenie. Prosze o opinie , lub propozycje innej lampy w podobnej cenie . Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 24 lutego 2020 Cześć, tak to dość wydajna lampką więc do DC6T pasuje. Ale nie będzie to przeskok do góry jedynie w bok. Moim zdaniem z Marantzem PM8005 zagra to po prostu lepiej. Wymiana dla samej wymiany i chęci zmiany dźwięku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 24 lutego 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś poprawić brzmienie to zdecydowanie lepszym wyborem byłby yaqin ms30l, który jest dokładniejszy i nie zawęża tak sceny dźwiękowej. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cezarr #5 Napisano 24 lutego 2020 Nie mam zamiaru pozbywac się Marantza , jego brzmienie jest super ,chociaż trochę mi brakuje miękkiego basu. Nie wiem czy to problem kolumn czy wzmacniacza . Chcialbym rozbudować system o lampę i używać na zmianę. Nie mam doswiadczenia z lampami , podobno bas z nich jest super. Moj poprzedni zestaw to tannoy merkury 7,4 z Denon Pma 720 ae tam bas ,jak dla mnie byl świetny . Dodam ze mnie jestem audiofilem i słucham przeróżnych gatunków muzyki. .Powiedzcie mi jeszcze jedno jak z awaryjnoscia MS 30l. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach