Kacper95 #1 Napisano 24 lutego 2020 (edytowany) Witam, szukam głośników którę chciałbym postawić jak na załączonym zdjęciu, 60% muzyka 40% filmy. Myślałem nad głośnikami Microlab 6c jednakże mają one Bass Reflex umieszczony z tyłu a chciałbym żeby stały one przy ścianie dlatego w oko wpadły mi jeszcze Edifiery r2600 z przednim BR,. Zależy mi na tym abym mógł korzystać z głosników podłaczonych do komputera oraz tv (filmy) żeby co chwila nie przełączać kabli dlatego muszą mieć dwa osobne wyjścia...Pokój ma 20m2. Proszę o wyrozumiałość i pomoc w wyborze jak najbardziej uniwersalnego sprzętu, Edytowano 24 lutego 2020 przez Kacper95 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #2 Napisano 24 lutego 2020 https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-dac-topping-mx3-gliwice-odsluch-8385510448 Topping mx3 za 600 zł. Podłączysz komputer po USB i TV po optyku lub koaksjalu. Do tego chromecast. I teraz jeżeli zależy Ci na obrazie to chromecast 3 lub ultra. Jeżeli nie to chromecast audio. Jeżeli zdecydowałbyś się na wersję audio, a w TV masz tylko wyjście optyczne to musiałbyś rozważyć switcha optycznego, by przełączać między chromecastem audio a TV. Problemu nie ma natoniast gdy kupisz wersję video chromecasta, czyli 3 lub ultra. Ale w takim wypadku, aby zadziałało musi być włączony TV. Do tego subskrypcja Tidal Master HiFi z allegro za około 5 zł na 3 miesiące na próbę. Kolumny pomogą koledzy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kacper95 #3 Napisano 24 lutego 2020 A jest sens tak kombinować jak można kupić głosniki takie właśnie jak edifier r2600 gdzie bez problemu podłączam pod tv i laptopa ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #4 Napisano 24 lutego 2020 Zależy czy chcesz jakość czy jakoś by to grało. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kacper95 #5 Napisano 24 lutego 2020 Nie jestem jakimś audiofilem także dlatego zastanawiam się nad jakimś nisko budżetowym rozwiązaniem. Te edifiery r2600 co pisałem nie zdadzą rezultatu ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 25 lutego 2020 Nikt ci tu nic o ediferach nie powie. To forum sprzętu audio domowego ale nie komputerowego. Z reguły mówimy tu o sprzęcie wyższej klasy niż głośniki komputerowe. I taki starsmy się też polecać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 25 lutego 2020 Edifiery r2600 ma mój szwagier i są godne polecenia. Nie jest to oczywiście brzmienie wyciągające każde smaczki z nagrań ale spokojnie wystarczają do nagłośnienia Mniejszych imprez. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłby Topping mx3 i zakup do niego klasycznych kolumn. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach