Adi777 #51 Napisano 23 września 2020 Dnia 21.09.2020 o 14:17, janpat1970 napisał: Wykonanie bardzo dobre. Maskownice mają delikatną tendencje do opuszczania. Są ciężkie bo prawie 14kg sztuka. Ładniusie są🙂 Ciekawe, jak wypada wersja podłogowa, czyli chyba Evo 4.3, albo Wharfedale Elysian 4, śliczne kolumny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #52 Napisano 23 września 2020 Ze skutecznością kolumn podawaną przez producentów jest tak ze jedni ją zwykle bardziej zawyżają a inni mniej. Przez to podawanie 86 dB wydaje się małą wartością dla takich kolumn, a jest to dość realna wartość i pewnie lekko zawyżona. Przy kolumnach których skuteczność jest bardziej zawyżona mogły by wypaść źle. Pewnie dystrybutor dostosował ja do ogólnych trendów w tym procederze . Wysoka skuteczność wprawdzie sprawia że kolumny graja głośno przy małej mocy ze wzmacniacza, lecz zwykle gdy jest ona dostępna większa mogą chrypieć gdy zagra się głośniej. O tym zwykle się zapomina. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #53 Napisano 24 września 2020 23 godziny temu, Daniel09 napisał: Powiem Tobie że pytania o dostępność rozpoczynałem od HORN.PL od którego dostałem odpowiedz że oni nie sprzedają i mam w sprawie zakupu kontaktować się z salonem/sklepem . W swoim zapytaniu jasno poprosiłem o przybliżoną datę sprowadzenia tych kolumn przez Horn jako dystrybutora . No dziwne jest to że nie byłi w stanie Ci powiedzieć odnośnie dostępności. Bo to że nie sprzedają to prawda. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel09 #54 Napisano 27 września 2020 (edytowany) @janpat1970 możesz napisać z jakiego materiału fornir , tapeta itp. są oklejone EVO 4.2 ? Edytowano 27 września 2020 przez Daniel09 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #55 Napisano 27 września 2020 Fornir. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #56 Napisano 28 września 2020 Coś się ruszyło. Zamówione standy miały być w grudniu a na dniach wjeżdżają do dystrybutora a potem do mnie. Może się uda że będą ma weekend. Zaje fajnie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #57 Napisano 6 października 2020 (edytowany) Dziś dotarły i nie obyło się bez małych modyfikacji. ' Edytowano 6 października 2020 przez janpat1970 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #58 Napisano 7 października 2020 Wyglada to dobrze. Wysuń je tylko trochę do przodu. Możesz na równi z szafką. Na jednym zdjęciu wygląda jakby kable dotykały już ściany. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #59 Napisano 7 października 2020 Tak planuję uczynić z odsunięciem od ściany. Kable do wymiany bo teraz są za krótkie i brakuje jakiś 50 cm. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel09 #60 Napisano 7 października 2020 No to teraz masz komplet i jesteś pewnie zadowolony , fajnie się prezentują a zapewne i fajnie grają 😀 . Osobiście przekładanie terminów dostępności wyleczyło mnie z zakupu tych kolumienek . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #61 Napisano 7 października 2020 Gratuluję zestawu 👍 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #62 Napisano 7 października 2020 Mi przełożyli termin z grudnia na październik. Standy są OK. Drewno ze stalą. I tak przy montażu zmieniłem dolne śruby mocujące rury i dodałem szerokie podkładki bo te co były w zestawie nie budziły mojego zaufania. Jeszcze musze w przyszłym tygodniu zmienić kable bo okazało się że 1,5m są za krótkie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz S. #63 Napisano 7 października 2020 Wyglądają solidnie. Fajny zestaw ! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #64 Napisano 7 października 2020 Dzięki. mam tylko nadzieje że mój 15 letni kot nie wpadnie na pomysł żeby świat podziwiać z kolumn bo może być tragedia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dbariusz #65 Napisano 28 października 2020 Witam, janpat1970 czy mógłbyś podać głębokość kolumn z uwzględnieniem konektorów? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #66 Napisano 29 października 2020 Wharfedale nie był jakoś nigdy faworyzowany przez Horna. Może stąd problemy z dostępnością. Natomiast jeśli słuchałeś, znasz i lubisz to nie warto poczekać? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janpat1970 #67 Napisano 29 października 2020 6 godzin temu, dbariusz napisał: Witam, janpat1970 czy mógłbyś podać głębokość kolumn z uwzględnieniem konektorów? Około 38,5 cm. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dbariusz #68 Napisano 29 października 2020 2 godziny temu, janpat1970 napisał: Około 38,5 cm. Dzięki za odpowiedź. Niestety dla mnie jakieś 3,5 cm za dużo Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #69 Napisano 30 października 2020 Dlaczego? Wsadzasz je w szafkę? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dbariusz #70 Napisano 30 października 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: Dlaczego? Wsadzasz je w szafkę? Prawie, będą stały na RTV-ce, ale jest trochę nietypowa, bo ma tylną ściankę pociągniętą ponad blat. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach