Sofo Napisano 12 marca 2020 Udostępnij Napisano 12 marca 2020 Potrzebuję porady odnośnie odtwarzacza CD. Posiadam aktualnie wzmacniacz Moon 240i. Słucham instrumentalnej muzyki filmowej oraz klasycznej. Lubię szczegóły i przestrzeń, neutralnie. Jaki sprzęt byście polecili?(chciałbym się ukierunkować przed ewentualnym odsłuchem). Wiem, że najbardziej kompatybilny był by Moon, ale raczej nie chciał bym wydać więcej na odtwarzacz niż wzmacniacz. Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2020 Udostępnij Napisano 13 marca 2020 Nie wiem czy najbardziej kompatybilny. Na pewno pod kątem wyglądu. Ale brzmienia? Kto Ci to zagwarantuje? A jakie masz kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 marca 2020 Udostępnij Napisano 13 marca 2020 Witaj, Na podstawie Twojego krótkiego opisu poszukiwanego brzmienia uważam, że dedykowany Moon powinien się zdecydowanie sprawdzić. Pomijając jego cenę, oferuje on brzmienie rozdzielcze, dokładne i dynamiczne nie tracąc przy tym muzykalności. Fajnie uzupełnia lekko ocieplone granie wzmacniacza, które jest zdecydowanie analogowe i takie "za lekką mgiełką" - to oczywiście żadna wada a wręcz zaleta. Jeśli jednak celujemy z budżetem trochę niżej, rozważyłbym Musical Fidelity M3scd, Roksan Kandy K3 CD. Zachęcam do testów i odsłuchów. Sprzęt jest dostępny a testy domowe/wysyłkowe w dzisiejszej sytuacji nawet wskazane Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofo Napisano 14 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2020 Dnia 13.03.2020 o 07:15, S4Home napisał: Nie wiem czy najbardziej kompatybilny. Na pewno pod kątem wyglądu. Ale brzmienia? Kto Ci to zagwarantuje? A jakie masz kolumny? Kef R7. Kompatybilny- chodziło mi o spójny brzmieniowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts