Skocz do zawartości
Adrian Lichocik

Problem z podłączeniem ampli+głośniki do laptopa czy telefonu

Recommended Posts

2 minuty temu, Dedal75 napisał:

Musisz wejść w menu i włączyć automatyczna kalibrację  ustawi Ci odległości, opóźnienia itd a podstawa sprawdzi czy masz poprawnie podłączone wszystkie kolumny i czy wogóle grają 

Masz instrukcje? 

No ja bazuje z neta teraz by Ci pomóc 

Masz link do jakiejś spolszczonej ? Podeslij

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)
33 minuty temu, Adrian Lichocik napisał:

Masz link do jakiejś spolszczonej ? Podeslij

Nie jestem biegły w angielskim jednak korzystam z takiej 

Masz pokrętło z prawej strony ustaw na auto setup i naciśnij enter

Wcześniej podepnij mikrofon i postaw na wysokości metra od podlogi w miejscu odsłuchu 

Masz AUX i VAUX ten drugi to chyba frontowy przeskakujesz wejściami source input z lewej strony przyciskiem. 

A i jeśli sub ma z tyłu auto to przełącz na On bo na auto po kilku minutach się wyłącza jak nie dostaje sygnalu

Edytowano przez Dedal75

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tego co ja widzę to chyba coś nie tak z kablami jest od kolumn frontowych. Zobaczcie jakie kolory wychodzą z terminali kolumn a gdzie one są podpięte w Denonie. Terminal A i B. Następna kwestia, jeśli Denon jest zresetowany to tylko i wyłącznie będzie grać w stereo, dopiero po kalibracji będzie multi audio, bynajmniej jest tak w tych nowych Amp AV. Kolejna sprawa, od kogo kupiłeś ten sprzęt, czy przed zakupem testowałem go, czy w ciemno zakup był, może właściciel ma blisko do Ciebie i pokaże o co chodzi. Fakt dla nas co chodzi trochę pojęcia mamy to bez problemu połączenie jest. +do+ a -do- rca-rca czy HDMI i muzyka gra, a na pilocie zmiana kodeków audio przyciskiem.... Hmmm....może filmik nagraj jakie opcje wyświetlają się po włączeniu Amp AV, może tam coś namierzanie jest. Na odległość to ciężko cokolwiek powiedzieć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Subwofer, manualnie czyli tam na tylniej ściance od góry, pierwsza gałka to volume ustaw ja na połowę, druga gałka to odcięcie ustaw na max, trzecia gałka to faza, jeśli sub stoi tak samo jak fronty (głośnikiem do ciebie) to faza ma być na Zero.
Kabel dobrze masz pod LFE i tak ma być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Utwórz nowe...