Tymin #1 Napisano 1 kwietnia 2020 Witam posiadam kolumnę Altus 300 i sprzedałem ostatnio wzmacniacz technic su 810 miał fajny bass ale według mnie za mało mocy i nie wiem jaki wzmacniacz do nich(bo planuje dokupić drugą) mój budżet to 400 zł.Zależy mi żeby był głęboki bass i wmiare ładny dziwięk. Słucham rapu i techno Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol64208 #2 Napisano 1 kwietnia 2020 41 minut temu, Tymin napisał: Witam posiadam kolumnę Altus 300 i sprzedałem ostatnio wzmacniacz technic , Technics jest słaby z natury i dlatego dobrze zrobiłeś, ale 400 zl to będziesz miał mały wybór z używanych wzm. poszukaj JVC z serii JAS, lub Yamaha cechuje je dobra dynamika. Koledzy na pewno coś jeszcze dodadzą 52 minuty temu, Tymin napisał: Słucham rapu i techno choć do tej muzyki powinny być inne kolumny a niżeli ALTUS i tu może ktoś podpowie, kto słucha takie muzy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymin #3 Napisano 1 kwietnia 2020 Ale wzmak powinien mieć wat na kanał i ogólnie ,a i jak by mógł mi poleć jakiś wzmacniacz. Ile zamiast ale autokorekta Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artsky #4 Napisano 1 kwietnia 2020 Nie obraź się, ale cały sprzęt do wymiany. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymin #5 Napisano 1 kwietnia 2020 Wiem że ludzie nie lubią altusów ale ja mam do nich sentyment Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
terracan1929 #6 Napisano 1 kwietnia 2020 sorki, ale nie mogę : piszesz,że wzmak za słaby,że lubisz ładny dżwięk,... a słuchasz na jednej kolmnie..... Myśle ,że na dwóch było by i mocnej i ładniej... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol64208 #7 Napisano 1 kwietnia 2020 (edytowany) 46 minut temu, Tymin napisał: Ale wzmak powinien mieć wat na kanał i ogólnie ,a i jak by mógł mi poleć jakiś wzmacniacz. jest mały problem, jak duży pokój masz? Do tych kolumn to pomiędzy 2 x 60-100W RMS. Musisz poszukać , a wtedy na pewno forum coś o nich powie, na pewno nie będą to nowe, szukaj miedzy innymi tych firm co podałem. Edytowano 1 kwietnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymin #8 Napisano 1 kwietnia 2020 ok dziękuję bardzo a co pokoju to ma jakieś 35 metrów. 2 godziny temu, terracan1929 napisał: sorki, ale nie mogę : piszesz,że wzmak za słaby,że lubisz ładny dżwięk,... a słuchasz na jednej kolmnie..... Myśle ,że na dwóch było by i mocnej i ładniej... odnośnie jednej kolumny to dostałem od kuzyna i kolumnę i wzmacniacz. Jak byłem mały to strasznie mi się podobała i chciałem ją mieć. Mój kuzyn mi ją dał w listopadzie zeszłego roku i tak sobie to grało. A aż w końcu wziołem się z regenerację : zdjołem okleinę z boku zostawiłem tylko przód i tył (tylko je odmaluje) i zaczołem szpachlować kanty. Kolomna była zniszczona bardzo od dołu a od góry tylko rogi troszkę. Plus jeszcze głośnik wysoko tonowy nie działał. W obecnej chwili mam 15 lat i jestem zadowolony z efektu narazię bo jeszcze jej nie okleiłem. Myślę że wyjdzie dobrze Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 2 kwietnia 2020 Reelop HA 210 Prze zajefajny wzmak a mega tani! Bez problemu łyka wiele wzmacniaczy znacznie droższych firmowych. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #10 Napisano 2 kwietnia 2020 To może pora zainwestować w 2 kolumny? Na 1 kolumnie to kicha. I w sumie bezsensu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
terracan1929 #11 Napisano 3 kwietnia 2020 Dnia 1.04.2020 o 23:46, Tymin napisał: ok dziękuję bardzo a co pokoju to ma jakieś 35 metrów. odnośnie jednej kolumny to dostałem od kuzyna i kolumnę i wzmacniacz. Jak byłem mały to strasznie mi się podobała i chciałem ją mieć. Mój kuzyn mi ją dał w listopadzie zeszłego roku i tak sobie to grało. A aż w końcu wziołem się z regenerację : zdjołem okleinę z boku zostawiłem tylko przód i tył (tylko je odmaluje) i zaczołem szpachlować kanty. Kolomna była zniszczona bardzo od dołu a od góry tylko rogi troszkę. Plus jeszcze głośnik wysoko tonowy nie działał. W obecnej chwili mam 15 lat i jestem zadowolony z efektu narazię bo jeszcze jej nie okleiłem. Myślę że wyjdzie dobrze Szkoda ,że wątku nie założyłeś kilka dni wcześniej. A to dlatego,że otrzymałbyś odemnie całkowicie gratis wzmacniacz NAD + CD NAD + kolumny NAD 802. W zeszłym tygodniu robiłem porządki na strychu i sprzęt dałem znajomemu, uszczęśliwiając go na siłę.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach